FilmFrukost #15 med Lis Svensson

Välkommen till marsupplagan av FilmFrukost! Nu är vi mitt i frukostsäsongen och vår gäst denna gång är en person som alltid befinner sig mitt i smeten.

Lis Svensson Brandberg arbetar sen 1977 på Sveriges Television som rekvisitör, scenograf, FAD, regiassistent, producent och produktionsledare. Hon är även produktionsledare på Anagram och sitter i styrelsen för Doris film som hon var med och startade 1999 (läs vår artikel om Doris här).  

Eftersom Lis har en så bred bakgrund finns möjligheten att prata om lite allt möjligt, men vi kommer ha ett litet fokus på produktionsledarrollen, att arbeta på SVT och praktiskt jämställdhetsarbete. Hur är en bra produktionsledare? Hur ser utvecklingsprocessen ut på SVT Drama? Hur arbetar man med jämställdhet inom tv-branschen? Som vanligt har alla ni som besöker FilmFrukost möjlighet att ställa egna frågor och styra in samtalet på det som ni tycker är intressant.

 

Vad: Frukost och samtal med Lis Svensson och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud

Här hittar du Facebook-eventet 

 

 

Lis Svensson har haft ett långt yrkesliv inom film och tv, på senare tid framförallt som produktionsledare. 1974 var hon med och startade Folkets Bio i Göteborg och har också varit aktiv i Röda Stens kulturförening sen starten. Bland hennes senaste produktioner hittar man 30 grader i februari (2015), Viva Hate (2014), Molanders (2013), (Re)volt (2013) och Hinsehäxan (2005). Just nu arbetar Lis med dramaproduktionen 10x60 minuter. Foto: Nea Asphäll

 

Nästa FilmFrukost: 24 april och 22 maj

FilmFrukost arrangeras i samarbete med