FilmFrukost #14 med Andrea östlund

De senaste åren har tv-serierna lockat till sig en allt större publik. SVT satsar framförallt på internationella tv-dramaserier men ett par egna produktioner har synts i rutan den senaste tiden, exempelvis miniserien Viva Hate och det politiska dramat Blå Ögon. Samtidigt börjar webb-serier bli mer vanliga och på SVT Flow hittar man flera så kallade Tvodd-program, som podcast fast i tv. Detta vill vi dyka ner i och har därför bjudit in Andrea Östlund som gäst till FilmFrukost!

Andrea Östlund är regissör och manusförfattare, har studerat dramatik på Göteborgs Universitet och tog examen i filmregi 2001 på Filmhögskolan. Hon är just nu aktuell som regissör för andra säsongen av tv-serien 30 grader i februari, vars första säsong vann Kristallen 2012 i kategorin "Årets TV-drama" samt Film- och TV-producenternas pris för "Årets bedrift". 

 

Vad: Frukost och samtal med Andrea Östlund och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud

Här hittar du Facebook-eventet  

 

Andrea Östlund är född 1971 i Malmö och är utbildad regissör vid Högskolan för Fotografi och Film (numera Akademi Valand Film) i Göteborg. Hon har regisserat tv-serier som 30 grader i februari, Coacherna och Gynekologen i Askim samt kort- och novellfilmer, bland annat Majken och Scen 3: Daniel och Alex. Mellan 2007-09 var Andrea Östlund konsulent för debutantprojektet Rookiefilm och hon har även vikarierat som redaktör på SVT Kortfilm under 2013-14. (Bild: Ida Krasse)

 

Nästa FilmFrukost: 27:e mars

FilmFrukost arrangeras i samarbete med