FilmFrukost #12 med Marcus Carlsson

Välkommen till årets sista FilmFrukost

Nu börjar året gå mot sitt slut och det gör även FilmFrukost-säsongen. Vi har lyckats klämma in en sista frukost och kan glatt meddela att gäst denna decembermorgon kommer vara regissören Marcus Carlsson! 

Marcus gick ut Filmhögskolan i Göteborg (numera Akademin Valand film) för två år sedan och blev uppmärksammad för sin examensfilm, tillika långfilmsdebut, "Din barndom ska aldrig dö" med Adam Lundgren i en av huvudrollerna. I år vann filmen Kulturnyheternas alternativa Kulturbagge i kategorin Årets Nykomling samtidigt som hans kortfilm "Dirtbags" tävlade i Startsladden på Göteborg Film Festival, där den vann Publikens pris. Nu har Marcus Carlsson precis avslutat inspelningen av sin andra långfilm, "Kärlek och Vilja".

Samtalet kommer kretsa kring Marcus arbete med sina långfilmer, som gjorts delvis utanför den traditionella produktions- och distributionssfären, och vilka konsekvenser det fått för hans filmskapande. Vi kommer även prata om vägen han har gått för att ta sig in i filmbranschen som relativt nyexaminerad filmregissör samt de metoder han använder sig av i sitt arbete med skådespelare.

 

Vad: Frukost och samtal med Marcus Carlsson och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud

Här hittar du Facebook-eventet! 

 

Om Marcus Carlsson

Marcus Carlsson är född 1984 och är film- och teaterregissör som gjorde sin debut på Göteborg Film Festival med novellfilmen "Heja Degerfors" (2008). Samma år vann han tungviktsklassen i Novemberfestivalen med kortfilmen "Arton". Han har regisserat flitigt inom teatern, bland annat pjäserna "Kentaur" (2002), "Våldsam Kärlek" (2005), "VD" (2008) och "Pang pang du är död" (2009). 2012 examinerades han från Filmhögskolan i Göteborg och arbetar nu med sin andra långfilm.

Foto: Elma Pasalic/Sveriges Radio

 

Boka in följande datum för kommande FilmFrukostar: 30 januari & 27 februari

FilmFrukost arrangeras i samarbete med