FilmFrukost #10 med Anders Rundberg

Möt en av regissörerna bakom filmen "Förortens pantrar"

För tre år sedan startades föreningen Pantrarna för upprustning av förorten i Biskopsgården i Göteborg med den legendariska Black Panther-rörelsen i USA som förebild. De har snabbt gjort ett namn för sig med sina aktioner och arrangemang, några av deras främsta medel i kampen för att skapa en meningsfull fritid för förortens invånare, värna om sina rättigheter och sprida en annan bild av förorten än den som rapporteras om i media.

Anders Rundberg är dokumentärfilmare och har arbetat med Pantrarna sedan 2011 vilket har resulterat i två filmer; Behandla inte oss som djur (2012) tillsammans med Leo Palmestål och Jag är fan en Panter (2013) tillsammans med Leo Palmestål och Jennifer Jerez. Den senare vann Angelos-priset under Göteborg International Film Festival 2013 och visas på utvalda biografer under oktober och november. Nu har Pantrarnas historia sammanfattats i den entimmes långa filmen Förortens Pantrar som visas på SVT Play och den 31:e oktober kommer Anders till FilmFrukost för att samtala om sina filmer och vilket ansvar man som regissör har för de bilder man (re)producerar!

 

Vad: Frukost och samtal med Anders Rundberg och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmsta hållplats är Järntorget)

Tid: start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Länkar:

Facebook-eventet
Förortens Pantrar på SVT Play
Pantrarnas hemsida

 

Om

Anders Rundberg är född 1976 och har som filmare arbetat med flera dokumentära projekt samt konstfilm. Förutom filmerna om Pantrarna har han tillsammans med konstnären Celie Eklund gjort Things will change – an afternoon with Leila Kahled (2009), en dokumentärfilm om den en palestinska aktivist och numera politiker som 1969 kapade ett flygplan och blev känd över hela världen.

 

  

Datum för kommande FilmFrukostar i höst: 28 november och 19 december.

FilmFrukost arrangeras i samarbete med