FilmFrukost #1 med Linda Västrik

FilmFrukost med dokumentärfilmaren Linda Västrik.

Tanken med FilmFrukost är att alla som arbetar med film eller är intresserad av saker som rör film ska få en chans att träffa varandra, dricka lite kaffe och prata av sig. Tillsammans med Kafé Frilagret dukar FilmCloud upp en frukostbuffé och bjuder in en gäst som vi tycker är intressant. Första koppen lyfts fredag den 4 oktober och fortsätter sedan en fredag varje månad. Datum den närmsta tiden är: 8 november, 13 december, 17 januari och 7 februari.

På plats denna första fredag kommer vi ha Linda Västrik som kommer prata om dokumentärfilm i allmänhet och kanske sina egna filmer i synnerhet. Hur ska man betrakta ett dokumentärt verk – som sanning, eller som kritikern John Grierson en gång sa: "en kreativ behandling av verkligheten"? Vart går gränsen mellan sanning och osanning, och hur ska man förhålla sig till människorna man porträtterar?

Vad: Frukost och samtal med Linda Västrik och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg

Tid: start kl 09.00

Anmälan: Ingen anmälan behövs!

Kostnad: Fri entré. Frukosten är gratis för FilmClouds medlemmar, övriga betalar en liten slant.

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss! 

Linda Västrik har fått mycket uppmärksamhet för sin film "Pappa och jag" (1999) om mötet med sin biologiska far, liksom för sin senaste film "De dansande andarnas skog" som hade premiär på Göteborg International Film Festival i år. Den tog henne 12 år att färdigställa och handlar om Akkafolket i Kongo, om deras sammanhållning och sätt att leva. För Västrik har det varit viktigt att det är människorna själva som kommer till tals, utan skrivna repliker, voice over eller exotiserande av deras levnadssätt.

 

 FilmFrukost görs i samarbete med Frilagret och Kafé Frilagret