FilmCrew Academy - Gotlands Folkhögskola

På Gotlands Folkhögskola erbjuder man två filmutbildningar där man får lära sig filmhantverket i en professionell studio i Fårösund.

FilmCrew 1 – yrkesförberedande utbildning i filmhantverk som erbjuder deltagande i producerandet av en tv-serie i professionell studiomiljöFilmCrew 2 – yrkesutbildning i filmhantverk med specialisering.

FilmCrew 2 - är en yrkesutbildning i filmproduktion & filmhantverk med specialisering mot en specifik yrkesroll och ta klivet in i filmbranschen, som erbjuder deltagande i producerandet av en tv-serie i professionell studiomiljö.

Filmutbildningarna på Gotlands Folkhögskola sker i professionell studiomiljö och består av teoretiska studier varvat med praktiskt inspelningsarbete. Utbildningarnas grundstomme är dramaturgi. Fokus ligger på att, med dramaturgin som grund, berätta en historia med rörliga bilder genom professionell filmhantverk.
Varje år arbetar deltagarna med en skarp produktion och deltar i att producerandet av en dramaserie. Eleverna får möta gästlärare från svensk och internationell filmbransch. Utbildningen sker i Kustateljéns filmstudio i Fårösund, med 1000m2 studioyta anpassad för professionella filmproduktioner

Sista ansökningsdag
30 apr 2020
Utbildningsstart

24 aug 2020

Plats

Fårösund, Gotland

Studietakt

1-2 år Heltid