FilmCloud projektstöd hösten 2022

Varje år delar FilmCloud ut projektstöd i form av stipendie på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär.

 

Projektstödet söker du i formulär här på denna sidan genom att presentera dig själv och ditt projekt. Din film kan vara fiktion, live action, dokumentär, animerad, experimentell eller en s.k. konstfilm. FilmCloud Projektstöd kan sökas av regissörer, producenter och manusförfattare mellan 18 och 30 år, boende i Västra Götaland. Tidigare mottagare av FilmClouds projektstöd kan du hitta här.

Ansökan: Sök i formuläret. Ansökan skall innehålla ansökningstext, manus, projektbeskrivning, CV med filmografi och länk till film. Var inte rädd för att fråga. Du kanske undrar om vad texten skall innehålla eller är osäker på termer vi använder? Vi kan även hjälpa till med att läsa och ge förslag på t ex din projektbeskrivning innan du ansöker, om du är ute i god tid.

Regissören Emelia pekar
Emelia Hansson regisserar Dagfjäril på Orust efter att ha fått FilmClouds Projektstöd 2017

Riktlinjer och villkor:
FilmCloudmedlem boende i Västra Götaland från 18 till och med 30 år gammal kan söka stödet. Stödet kan sökas för kortfilm eller dokumentär. Filmen kan också vara animerad, experimentell, en konstfilm eller en pilot till en webisodeserie. FilmCloud prioriterar efter ansökan projektansökningar med hög kvalitet och/eller ger uttryck för originalitet, hantverksskicklighet, eller har hög grad av angelägenhet. Fler riktlinjer och villkor hittar du längst ner på sidan.

Beslut och urval
Räkna med 6 veckors handläggningstid efter deadline. En urvalsgrupp väljer vilka projekt som tilldelas FilmClouds projektstöd. I urvalsprocessen synas projekten med kvalitetsbegreppen: originalitet, angelägenhetsgrad och utveckling av hantverksskicklighet. Vi gör även en bedömning av projektets genomförbarhet. Då tittar vi bl a på hur långt fortskridet projektet är, hur många och vilka som är inblandade och om det är genomförbart utifrån resurser och finansiering. Vi följer även mål om att utvalda projekt skall representera mångfald av historier, genrer och filmskapare. Urvalsgruppens val kan inte överklagas annat än om det bryter mot någon av stadgarna.

Frågor
Har du frågor och funderingar kring stödet? Kontakta Martin Hammar på martin.h.hammar(@)vgregion.se eller 0707562952

Sista ansökningsdatum
Vem kan söka

Filmare boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan söka (du är under 31 år när du söker) 

Besked

6 veckor efter ansökan

Riktlinjer

Läs även riktlinjer längst ner på sidan.

Information

Har du frågor så kontakta
Martin Hammar

Ansökan
Ansökan öppnar 19 augusti 2022