Regionala filmerna som visas är: Tuffa tider av Astrid Askberger, Liv av Annika Ivarsson, Pissehissen av Johan Bodell , För Slite av Ivar Jansson, Tzakerni av Ebba Gustafsson, Bilder av dig av Louise Hollerup och Hej kära mamma av Akiko Ahlstrand

Doc Lounge Locals mingel och visning

Som en avslutning på årets Locals-visningar bjuder Doc Lounge och FilmCloud in till mingel med visning av årets korta dokumentärer.

 

Välkommen och se filmerna samlat i en enda visning med chans att träffa andra som är aktiva i dokumentärfilmen. Vi har även bjudit in Valentina Chamorro Westergårdh från SVT för att få lite perspektiv på deras syn på dokumentären.

Program

  • 17.30 Vi öppnar dörrarna kl.17:30
  • 18.00 Samtal med Valentina Chamorro Westergårdh från SVT
  • 19.00 Visning av årets Doc Lounge Locals-filmer (avslutas ca 20.30)

Om intresset finns så fortsätter eftermingel på närliggande pub.
 

Anmälan

Vi ser gärna att du anmäler dig så att vi kan beräkna tilltugg och dryck till mingel. 

Filmerna som visas

Bilder av dig (14.30) av Louise Hollerup
Genom mormoderns diabilder försöker Louise förstå Danmarks kolonisering av Grönland. Morföräldrarna flyttade till Nuuk på 60-talet för att jobba som lärare. Hur talar med den man älskar om minnen när bilderna förskjutits från att representera social insats till kolonisering.

För Slite (14.53) av Ivar Jansson - regissör på plats
När Cementas nya tillståndsansökan för att bryta kalk vid Slite, Gotland, hamnade företaget mitt i samhällsdebatten.
I oförenliga perspektiv ställs framtidens levnadsvillkor mot nutidens och grundvatten mot arbetstillfällen.

Liv (14.25) av Annika Ivarsson
Liv har sen länge tröttnat på att arbeta i filmbranschen och söker efter något annat. På en borgerlig officiantkurs träffar hon en kvinna som är begravningsentreprenör. Liv blir nyfiken när kvinnan säger att det är det roligaste jobbet hon har haft. En film om att livet inte alltid blir som man tänker sig och om att drömma om att bli begravningsrådgivare i Borås.

Tuffa tider (4.26) av Astrid Askberger - regissör på plats
I en källare på Herkulesgatan i Göteborg packas 100 matkassar per vecka och delas ut till människor som inte får ekonomin att gå ihop. Vi påminns vi om hur behovet av denna hjälp ökar i samhället samtidigt som mycket annat stramas åt.

Hej kära mamma (14.20) av Akiko Ahlstrand
Tre generationers kvinnor hittar en låda full av brev som skrevs mellan mamma Pernilla och mormor Barbro för över tjugo år sedan. Breven handlar om två kvinnors vardagsliv, längtan efter kärlek och stora saknad efter varandra, och får regissören att undra över vad det är som egentligen går i arv från en generation till den nästa.

Tzakerni (11.03) av Ebba Gustafsson - regissör på plats
I ett expressivt kollage av gamla foto- grafier, mobilvideos och animationer utforskas Bakris barndomsminnen i Aleppo, flykten och vuxenminnena i Sverige.

Pissehissen (6.45) av Johan Bodell
En film om en hiss som luktar piss. I stadsdelen Bergsjön i Göteborg finns en hiss som går från spårvagnen upp på ett närliggande berg. Sedan den byggdes i början av 70-talet så har den kallats för Pissehissen, då det alltid luktar urin i den.

Samtal + visning
-
Plats

Film i Väst
Kungsgatan 7
Göteborg

Länkar
Information

Doc Lounge Göteborg
Clémence Lundberg
clemence@doclounge.se

 

Anmälan