Adam Starsmark var med på Directors Village 2022 Foto: Cinesud

Directors Village 2023 - Screen Talent Europe

Ta din kortfilm närmare vita duken och delta i tränings- och utvecklingsprogram i Roermond i Nederländerna.

 

Nu arrangeras för andra gången Directors Village av CineSud, vår partner i Screen Talent Europe. Åtta kortfilmsregissörer från olika länder deltar och en av dem är från FilmCloud och Västra Götalandsregionen. Är det du? Nu kan du söka plats i programmet.

I programmet utvecklar du dina förmågor i arbete med ditt manus, din regivision och med skådespelarregi i dagliga coachledda gruppsessioner. Samtidigt nätverkar du och har utbyte med de andra regissörerna i programmet.

13-17 september i Roermond

Programmet är schemlagt mellan den 13/9 och 17/9 på plats i Roermond. Du måste alltså räkna med ytterligare resdagar, så att du är på plats den 13/9 och med tidigaste hemfärd den 17/9. FilmCloud står för resa med tåg från vart du än bor i Västra Götaland till resmålet och hem. 

  • Sep 13 Stadsrundtur & nätverksevent
  • Sep 14 Grupp session | Writers Room: Manusutveckling
  • Sep 15 Grupp session | Directing: Hitta din regivision & Workshop i Manusanalys
  • Sep 16 Workshop | Directing: Arbeta med skådespelare
  • Sep 17 Group Session | Directing: Klippning & Scenanalys

Programmet arrangeras under SHIFT Film Festival i Provinsen Limburg.

Vem kan delta?

Du kan söka om du är en regissör som författar, eller medförfattar din egen kortfilm i fiktion. Du har redan en första manusversion på högst 20 sidor. Du är medlem i FilmCloud, bor i Västra Götaland. Du måste ha regisserat minst en kortfilm tidigare. Du måste även ha en egen hem- och reseförsäkring.

Vad kostar det?

Directors Village är gratis. I programmet på plats ingår måltider och boende. FilmCloud står för resekostnader med tåg. Räkna med egna kostnader för måltider under resan, lokala transporter samt fickpengar på plats.

Ansökan och urval

Det finns en plats i programmet för deltagare från FilmCloud, Västra Götaland. Urvalet görs av FilmCloud i samråd med arrangörerna i Screen Talent Europe. Ansökan görs i formulär hos CineSud. I ansökan efterfrågas tagline, logline, synopsis, manus, regivision, motivation, regivision, kort biografi och manus på högst 20 sidor. Du kan göra din ansökan på svenska. Först efter det att du blivit antagen måste du översätta ditt material till engelska. Ansökan måste vara inne senast den 1 juni. Du får besked ca 20 juni.

Organisation

Directors Village är ett utvecklingsprogram för kortfilm som organiseras för andra gången av CineSud. Det är baserat på Bootcamp Shorts Lab som erbjöds som digital version under pandemin 2021. CineSud organiserar tillsammans med parterna Film Workshop Copenhagen, MOIN Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, CineSud, New Noardic Wave, GMAC, Ardán Ireland och FilmCloud i Screen Talent Europe.

Deadline
Datum

20 jun 2023 Antagningsbesked

12-13 sep 2023 Resa
13 -17 sep 2023 Director's Village - Utvecklingsprogram
17-18 sep 2023 Hemresa

Plats

ECI 13 Cultuurfabriek
Roermond, Nederländerna

Hitta på karta

Språk

Engelska i programmet

Ansökan på svenska

Kostnad

Programmet är gratis.
Resekostnade ingår
Räkna med egna utgifter

Frågor

Frågor om ansökan
Martin Hammar
martin.h.hammar[@]vgregion.se

Frågor om programmet
Anna Demianenko
anna[@]cinesud.nl

Ansökan