Screen Talent Europe partners organiserar ett 4 dagars utvecklingsprogram för kortfilm i Nederländerna. Foto: Philip Driessen

Director's Village 2022 - Screen Talent Europe

Ta din kortfilm närmare vita duken och delta i tränings- och utvecklingsprogram i Roermond i Nederländerna.

 

Nu arrangeras för första gången Director's Village av CineSud, vår partner i Screen Talent Europe. Åtta kortfilmsregissörer från olika länder deltar och en av dem är från FilmCloud och Västra Götalandsregionen. Är det du? Nu kan du söka plats i programmet.

I programmet utvecklar du dina förmågor i arbete med ditt manus, din regivision och med skådespelarregi i dagliga coachledda gruppsessioner. Samtidigt nätverkar du och har utbyte med de andra regissörerna i programmet.

15-18 september i Roermond

Programmet är schemlagt mellan den 15/9 och 18/9 på plats i Roermond. Du måste alltså räkna med ytterligare resdagar, så att du är på plats den 14/9 och med tidigaste hemfärd den 19/9. FilmCloud står för resa med tåg från vart du än bor i Västra Götaland till resmålet och hem. 

  • Sep 15 Stadsrundtur & nätverksevent
  • Sep 16 Grupp session | Writers Room: Manusutveckling
  • Sep 17 Grupp session | Directing: Hitta din regivision & Workshop i Manusanalys
  • Sep 18 Workshop | Directing: Arbeta med skådespelare

Programmet arrangeras under SHIFT Film Festival i Provinsen Limburg.

Vem kan delta?

Du kan söka om du är en regissör som författar, eller medförfattar din egen kortfilm i fiktion. Du har redan en första manusversion på högst 20 sidor. Du är medlem i FilmCloud, bor i Västra Götaland. Du måste tidigare ha regisserat minst en kortfilm tidigare. Du måste även ha en egen hem- och reseförsäkring.

Vad kostar det?

Director's Village är gratis. I programmet på plats ingår måltider och boende. FilmCloud står för resekostnader med tåg. Räkna med egna kostnader för måltider under resan, lokala transporter samt fickpengar på plats.

Ansökan och urval

Det finns en plats i programmet för deltagare från FilmCloud, Västra Götaland. Urvalet görs av FilmCloud i samråd med arrangörerna i Screen Talent Europe. Ansökan görs i formulär hos CineSud. I ansökan efterfrågas tagline, logline, synopsis, manus, regivision, kort biografi och manus på högst 20 sidor. Du kan göra din ansökan på svenska. Först efter det att du blivit antagen måste du översätta ditt material till engelska. Ansökan måste vara inne senast den 1 juni. Du får besked ca 20 juni.

Organisation

Director's Village är ett utvecklingsprogram för kortfilm som organiseras för första gången av CineSud. Det är baserat på Bootcamp Shorts Lab som erbjöds som digital version under pandemin 2021. CineSud organiserar tillsammans med parterna  Film Workshop Copenhagen, Aarhus Film Workshop, MOIN Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, New Noardic Wave, Mediefabrikken, GMAC och FilmCloud i Screen Talent Europe.

Deadline ansökan
Datum

13-14 sep 2022 Resa
15 -18 sep 2022 Director's Village - Utvecklingsprogram
19-20 sep 2022 Hemresa

Plats

ECI 13 Cultuurfabriek
Roermond, Nederländerna

Hitta på karta

Språk

Engelska i programmet

Ansökan på svenska

Kostnad

Programmet är gratis.
Resekostnade ingår
Räkna med egna utgifter

Frågor

Frågor om ansökan
Martin Hammar
martin.h.hammar[@]vgregion.se

Frågor om programmet
Anna Demianenko
anna[@]cinesud.nl

Ansökan