Bild på dator med excell

Dagbesked för dramaproduktioner inom film/tv - Kulturakademin

Dagbesked är ett dagligt underlag för dramafilmsinspelningar och det viktigaste enskilda dokumentet kring vad som skall filmas under dagen, detaljer kring tider, platser, medverkande och annan info.

Alla dramaproduktioner är unika och det finns egentligen inget standardformulär, inget rätt eller fel och inga direkta läroböcker. Men alla produktioner behöver ett dagbesked. 
Men vad är ett dagbesked och hur används det? Vilken information behöver vara med på ett dagbesked och vad går att förbereda?

Syftet och målet med den här webbkursen är att framför allt du som produktionskoordinator dels ska få kunskap om hur du skriver ett dagbesked, dels få inspiration och tips. För dig som har jobbat länge, finns delar av kursen som kan fördjupa din kompetens.

Eftersom kursen är online bestämmer du själv var, när och i vilken takt du tar del av materialet under kursperioden.

Observera att det i veckan efter avslutad kurs kommer att läggas in Q&A via Zoom med en av kursledarna, Anette Wiman. Datum meddelas senare. 

Ansök senast
Datum

12 apr 2021 till 20 jun 2021

Upplägg

Kursens totala längd är 70 minuter, uppdelade i 6 filmade avsnitt (som är mellan 3-23 minuter). Kursmaterial bifogas innehållande tips, mallar och kollektivavtal.

Plats

Online

Vem

Framför allt för dig som arbetar som produktionskoordinator inom drama för film och tv men även för dig som behöver få mer kunskap kring dagbeskedets funktion
Förkunskaper och antagningskriterier
Läs mer här

Länkar
Språk

Svenska

Ansökan