Detalj ur poster med Eva Dahlbeck

Bergmanveckan digital: Ett samtal om visionen i svensk film

Bergmanveckan arrangerar tillsammans med Filmbasen livestreamat samtal med regissörerna Julia Lindström, Salad Hilowle, Elin Övergaard och Theodor Solin.

Ett samtal om visionen i svensk film
Möt regissörerna Julia Lindström, Salad Hilowle, Elin Övergaard och Theodor Solin, som i ett fördjupande samtal berättar om sitt filmskapande, sina arbetsprocesser, deras väg till att bli regissörer – och om hur de ser på framtiden och visionen i svensk film. 

porträtt regissörerJulia Lindström vann tidigare i år Startsladden på Göteborgs filmfestival med Daddy’s Girl, och hennes kortfilm Mamma har vunnit flera priser på europeiska festivaler och sålts till både NRK och SVT. Under året  har hon bl a arbetat med säsong två av sin norska dramaserie Hjerteslag, och en svensk teveserie.

Salad Hilowle har en bakgrund inom fri konst på Konstfack och Kungliga konsthögskolan. Med sin Gävle-trilogi kortfilmer – Erinra, Brev till Sverige, Scener från stad no 13 – och Waryaa har han nått ut till miljonpublik på både filmfestivaler och SVT. Hilowle arbetar just nu med långfilmen Tungomål, inom STHLM Debut. 

Elin Övergaard är regissör, manusförfattare och producent bakom ett flertal prisbelönta filmer, som t ex Gryning och Förebilder. Hennes senaste film Ingen lyssnar (2019) vann Startsladden på Göteborgs filmfestival och var nominerad till Guldpalmen i Cannes. 

Theodor Solin är regissör och manusförfattare, som studerat på European Film College i Danmark och har en regiexamen från Edinburgh College of Art i Skottland. Hans kortfilm Hemtjänst tilldelades vann tungviktsklassen på Novemberfestivalen 2019 och har visats på både internationella festivaler och SVT. 

Moderator är Emma Gray Munthe, kritiker och konstnärlig ledare för Bergmanveckan.

Samtal online
4 jun 2020 15:00 - 16:30
Plats

Samtalen sänds live via Filmbasens Facebooksida

info

Skicka in frågor i förväg. Maila era frågor till samtal@filmbasen.se.

Anmälan

Följ Bergmanveckan på Facebook för att hålla er uppdaterade kring hur ni ser samtalen.