Att hitta sin publik 30 hp HDK-Akademin Valand

Hur ser framtidens visningsrum för film ut post-corona?
 
HDK-Valand öppnar upp för fler sökande till distanskursen ”Att hitta sin publik” vid Göteborgs Universitet.
 
Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter.
 
Denna deltidskurs är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt. Deltagarna kan arbeta utifrån sina hemmaorter med sina visningsverksamheter och ta med sina praktiska erfarenheter och frågor till det rum för lärande som kursen erbjuder. Undervisningen sker 2-3 dagar i månaden via digitala verktyg där studerande och lärare möts i seminarieform. Kursen ges i samarbete med Handelshögskolan, Göteborgs Universitet samt med verksamma aktörer med specifik kunskap inom film och rörlig bild.
 
HDk-Valand ser gärna sökande från hela landet.
Kursen börjar i höst och går på halvfart under ett läsår.
 


Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter för bild-och filmkonst.

Du övar dig i att tänka strategiskt i alla faser, från genomförandet till de aktiviteter som skapar mervärde runt ett verk, till exempel samtal, seminarier och workshops. Utifrån en specifik kontext får du arbeta praktiskt och träna på att identifiera möjliga former för samverkan för att förverkliga dina projekt. Du lär dig också att göra självständiga avväganden och kvalificerade bedömningar av ekonomiska och juridiska villkor.  

Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops, platsbesök, grupparbete, projektarbete, fallstudier och individuell handledning. Studierna bedrivs genom ett undersökande, kollaborativt förhållningssätt. Perspektiv från en rad olika aktörer på filmområdet lyfts också in under kursens gång.

HDK-Valand samverkar med partners som Forum för Visuell Praktik, Göteborg Film Festival, Handelshögskolan och andra institutioner inom Göteborgs Universitet. Kring denna kurs sker även samarbete med Filmkontoret Göteborgs stad, bland annat i samband med publika arrangemang och specifika gästföreläsningar.

Deadline ansökan
22 aug 2020
Anmälan öppnar

17 juli 2020 på antagning.se

 

Studieperiod

31 aug 2020 - 6 jun 2021

Information

Förkunskap
Grundläggande behörighet
Urvalet baseras på arbetsprov.

Studietakt
50% Distans

Kontakt

Klara Björk, Proprefekt and Head of program MFA in Film, HDK-Valand, GÖTEBORGS UNIVERSITET
Tel: +46(0)70 6779467
klara.bjork@gu.se

Ansökan

Ladda upp personligt brev här:

 
Sedan gör du en ansökan görs på antagning.se - öppnar den 15/7. Du får påminnelse om du laddat upp ett personligt brev.