Gruppbild på brygga 2019
Archipelago Script Lab deltagare 2019. Jo Widerberg, Alexe Landgren, Anna Nolskog, Johan Wåhlin, Mats Ahlin, Allie Karlsson och från FilmCloud, Lisa Meyer.

Archipelago Script Lab - Digital 2020

Utveckla ditt manus i digital miljö 

Sex utvalda projekt coachas av internationellt verksamma manusförfattaren och dramaturgen Soni Jorgensen. Workshopen riktar sig till manusförfattare, regissörer och producenter eller manusförfattare separat. Man söker i den region man är bosatt och verksam (se längst ner deltagande regioner). Nu letar vi efter ett projekt i Västra Götaland. 
Soni Jorgensen, som leder workshopen, har lång erfarenhet av arbete i både Sverige och internationellt med allt ifrån karaktärsutveckling för film- och tv till storylines, manus för både film- och tv. Hon skriver originalmanus samt gör adaptioner och har också gjort tv-spel tillsammans med Josef Fares.

Ansökan
Sök med en idé till ett fiktionsfilmprojekt  med synopsis, treatment eller ett manus samt CV senast 15 oktober 2020. Du som är boende i Västra Götaland och över 18 år, kan söka med kort-, långfilm eller tv-serie. Spelfilm eller hybridfilm (ej dokumentär) i övrigt ser vi gärna en stor bredd och variation på genre; drama, komedi, skräck, action, animerat, barnfilm och så vidare. Du skall känna att den är utvecklingsbar och är villig att ta del av utvecklingstankar från labbet och gruppen av deltagare. Manusförfattare söker med sitt projekt, men regissör och producent kan delat i workshopen. På denna sida söker endast du som bor i Västra Götaland. För sökande boende i andra deltagande regioner se respektive partners hemsida. (Innan du ansöker, säkerställ att du kan workshopens datum.)

Upplägg
Varje projekt gås igenom i grupp och deltagarna får med sig hemuppgift. I en andra genomgång får deltagarna ytterligare feedback på hur de kan vidareutveckla sin filmberättelse. Det mesta arbetet sker i hela gruppen. Tanken, förutom att utveckla sin egen filmberättelse, är att man får med sig metoder att använda på både egna och andras manus i framtiden. Workshopen ger effektiva verktyg för att kunna föra filmberättelser framåt, både vad gäller struktur och karaktärer. Dessutom får du möta en etablerad regissör och en etablerad skådespelare och höra dem reflektera över sin läsning av ett filmmanus och över sin yrkesrolls ingång i ett arbete.

Archipelago Script Lab som arrangeras av Film i Öst har tidigare ägt rum på Håskö i Gryts skärgård. Årets digitala version är en anpassning till coronaviruset. 

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.

      

Deadline ansökan
15 okt 2020
Datum workshop

Tor 10 dec - kväll
Fre 11 dec - dag
Lör 12 dec - dag
Sön 13 dec - dag
Tor 17 dec - kväll

Kostnad

Workshopen är gratis om du blir antagen.
Vissa kostnader för råvaror till digital avslutningsmiddag online kan förekomma.

Kontakt

Kontakt om programmet:
Boel Zetterman
boel.zetterman@regionostergotland.se
För frågor om ansökan:
Martin Hammar
martin.h.hammar@vgregion.se

Ansökan