Petra Revenue, kursledaren, i närbild till höger i bild mot grå/vit bakgrund. Till vänster högst upp i texten står det: Archipelago Script Lab med versaler.
Årets kursledare på Håskö är Petra Revenue, författare och regissör. Foto: Martin Mirko Hill

Archipelago Script Lab - 2022

Utveckla ditt manus i en workshop på Håskö i Gryts skärgård 

 

På Håskö i Gryts skärgård anordnas den 4 dagar långa workshopen (11-15 augusti) som riktar sig till manusförfattare och regissörer. Kursledare är Petra Revenue författare, regissör och huvudlärare på ALMA manusutbildning. 

FilmCloud kan som partner i Archipelago Script Lab erbjuda plats på denna workshop, som arrangeras av Film i Öst. Totalt deltar 6 projekt i programmet. 

Archipelago Script Lab genomförs nu för femte året och har som ambition att kompetensutveckla skills i storytelling. Programmet är riktat mot manusbaserad fiktion och hybridfilm. Alla genrer är välkomna – kortfilm, tv-serier eller långfilm. Du kan vara i början av utvecklingen eller längre kommen. Känner du behov av att bolla din berättelse kan detta vara för just dig! 

I enkel skärgårdsmiljö

Som deltagare bor du i en enkel stuga med utedass och med mindre kök. Du lagar delvis din egen mat, men några måltider äts tillsammans. På ön går kor lösa och i alla riktningar breder den östgötska skärgården ut sig. Bastu och havsbad varje kväll. I denna vackra natur arbetar man med sin egen filmberättelse och får återkommande feedback.

Handledning och skrivande

Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare. Petra Revenue, författare och regissör är årets kursledare. Hon är huvudlärare på ALMAs manusutbildning och undervisar i manus även i många andra sammanhang.

Blicken

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. En verksam filmbarbetare kommer med sin input på manusarbetet. Det kan vara en aktuell filmfotograf eller en rutinerad skådespelare eller någon annan yrkesfunktion där manus är en del av arbetsprocessen. Det momentet sker vanligtvis digitalt.

Kostnad

Archipelago Script Lab kostar inget att delta i. Resa och boende ingår. En del av maten tar varje deltagare med sig själv, såsom frukost och ett par middagar. Information om detta får du om du blivit antagen.

Vem kan söka

Du kan söka om du bor i någon av regionerna som är med i samarbetet. Som boende i Västra Götaland kan du som är över 18 år söka på denna sida genom FilmCloud. (Om du bor i annan region som är med i samarbetet, besök respektive hemsida.) 
Som manusförfattare är du i en process med ditt manus för kort eller lång fiktion. Vi välkomnar alla genrer; drama, komedi, skräck, action, barnfilm. Vi tänker oss att du skrivit kortfilm tidigare eller har motsvarande erfarenhet.
Om ni är två som samarbetar i samma projekt, manusförfattare, regissör eller producent, kan det finnas möjlighet att båda deltar under dagarna. Nämn i så fall att ni önskar detta i ansökan.

 

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Film Stockholm/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.

      

Deadline ansökan
Datum workshop

11-15 aug 2022

Plats

Håskö, Gryts skärgård
Valdemarsviks kommun

Deltagare

Ca 6 deltagare. FilmCloud kan erbjuda en plats i programmet.

Kostnad

Workshopen är gratis om du blir antagen.
Vissa kostnader för kost kan tillkomma.

Kontakt

Kontakt om programmet:
Boel Zetterman
boel.zetterman@regionostergotland.se
För frågor om ansökan:
Martin Hammar
martin.h.hammar@vgregion.se

Ansökan