Archipelago Script Lab 2019

Utveckla ditt manus i skärgårdsmiljö

För andra året i rad arrangerar Film i Öst Archipelago Script Lab, en workshop där du som deltagare utvecklar din filmberättelse tillsammans med dramaturgen, manusförfattaren och producenten Soni Jorgensen. Kursen riktar sig till manusförfattare och skrivande regissörer med fiktionsprojekt. 

Archipelago Script Lab äger rum på Håskö i Gryts skärgård 15-18 aug 2019. Åtta deltagare träffas på en ö i östgötska skärgården och bor i enkla stugor. Räkna med utedass och kor som går lösa. De bofasta på Håskö lever ett traditionellt skärgårdsliv med fiske och skogsbruk, ett liv som i värsta fall bara kommer finnas kvar en generation till. Varje kväll finns möjlighet till badtunna och bastu. Havsbad för de som önskar föstås. Det är lite av ett bootcamp.

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet och varje region bidrar med två deltagare.

På denna sida söker endast du som bor i Västra Götaland. För sökande boende i andra deltagande regioner se respektive partners hemsida.  

Soni Jörgensen coachar deltagare på Håskö 2018 Foto: Boel Zetterman.När: Torsdag till söndag 15-18 aug 2019

Ansökan: Sök med en idé till ett fiktionsfilmprojekt (Synopsis på max 2 A4-sidor), ett personligt brev och CV i länkat formuläret senast den 13 maj.

 ANSÖK HÄR!

Deadline: 13 maj 2019.

Vem: Du har gjort några korta filmer och håller på att utveckla en idé till en fiktion (kortfilm, långfilm eller webisodserie). Du skall känna att den är utvecklingsbar och är villig att ta del av utvecklingstankar från labbet och gruppen av deltagare. Den sökande är medlemmar i FilmCloud, boende i Västra Götaland och över 18 år. Kommer du från Uppsala, Stockholm eller Östergötland kan du söka via deras respektive hemsidor.

Kostnad: FilmCloud står för vissa kostnader som inte hanteras av projektet. Räkna med att du får stå för visst uppehälle och fickpengar själv.

Läs mer: Labbet arrangeras av Film i Öst. Ytterligare information kan uppdateras här. Läs gärna bloggtexten från förra årets deltagare Anna och Johan.

Kontakt om programmet: Boel Zetterman, Filmutvecklare (boel.zetterman@regionostergotland.se) För frågor om ansökan och FilmClouds insats kontakta Martin Hammar martin.hammar(@)kulturivast.se.

Om

Soni Jörgensen är utbildad i Los Angeles på USC, University of Southern California’s Graduate Screenwriting Program, samt Europeiska professionella MEDIA program såsom, Sources, North by Northwest, Moonstone m fl. Hon har arbetat med producenter som Karen & Howard Baldwin (Oscarbelönade för RAY) Andreas Bareiss (Oscarbelönad för NOWHERE IN AFRICA) och regissören Danis Tanovic (Oscarbelönad för NO MAN’S LAND). Hon var dramaturg på storsuccén och Oscarnominerade långfilmen, SÅ SOM I HIMMELEN, regisserad samt skriven av Kay Pollak m fl och såld över hela världen. Hennes arbetsmetod baseras på en unik metodik utvecklad av Frank Daniel, en metod hon utbildat sig i på Graduate Screenwriting Program vid University of Southern California.

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.