porträtt Jonathan

AI + Film = ? med Jonathan Silén - Filmcentrum Väst

Kan vi göra originella och egna verk med hjälp av dessa verktyg, eller blir allt bara ännu mer enkelriktat och urtvättat?

 

Det här evenemanget är ett samarbete mellan Filmcentrum Väst, Göthenburgo, Medieverkstan Göteborg, Öppna Kanalen och ABF

Just nu är det viktigare än någonsin för filmare att förstå och förhålla sig till den uppsjö av nya verktyg och metoder som sköljer över oss.

Innehåll

Vi börjar med att titta på befintliga AI-verktyg som har praktiska applikationer inom filmproduktion. Vi går vidare med att fokusera på metoder och resurser för att följa med i utvecklingen. Samtalet kommer att handla om att identifiera pålitliga källor för information, samt strategi för att experimentera med nya verktyg för att förstå deras praktiska och teoretiska implikationer. Vi kommer gå vidare med hur vi kan förhålla oss till dessa verktyg ur ett etiskt och estetiskt perspektiv. Kan vi göra originella och egna verk med hjälp av dessa verktyg, eller blir allt bara ännu mer enkelriktat och urtvättat? Hur kan vi balansera teknologisk innovation och kreativ integritet? Slutligen kommer vi att blicka framåt och prata om var utvecklingen är på väg. Detta inkluderar en diskussion om potentiella trender inom berättande, liksom etiska överväganden som är kopplade till den ökade användningen av AI i filmproduktion.

Denna föreläsning riktar sig till filmare, filmstudenter, samt dig som är intresserad av att förstå de komplexa sambanden mellan AI och den kreativa processen i filmproduktion.

Föreläsning
-
Plats

TV-studion, Victoriahuset, Linnégatan 21, Göteborg
(Hagabion) Hitta hit
 

victoriahuset

Arrangör

Läs mer om Filmcentrum Väst här:
www.filmcentrumvast.se
och
ABF Göteborg

Pris

Det är gratis för medlemmar i FCV.
Är du inte medlem än, du kan bli det här: www.filmcentrumvast.se

Anmälan
Anmäl dig i Facebookevent