Maida bygger upp sitt nätverk i Grimstad

Just nu pågår kortfilmsfestivalen i Grimstad, Norges motsvarighet till Uppsala Kortfilmsfestival. Utöver festivalens filmvisningar, tävlingar och möten med regissörer har Screen Talent Europe satt ihop ett särskilt program för unga regissörer, producenter och manusförfattare som valts ut från Sverige, Norge, Danmark och Irland. På plats från FilmCloud är producenten Maida Krak och regissören Hampus Nordenson som under fem dagar har möjlighet att nätverka, hitta samarbetspartners och ta del av kommande projekt som görs av unga talanger runt om i Europa.

– Jag tycker det har varit jättebra hittills och jag får mycket tankar på vad jag vill göra och hur jag vill arbeta framöver, berättar Maida. 

Hon har redan stött på ett par projekt som hon är intresserad av och ska ha fler möten med regissörer och producenter under veckan. Hon har även träffat producenten Isabella Rodrigues från French Quarter Film, ett möte som varit väldigt givande.

– Som nyexaminerad producent känns det viktigt att komma ut i kreativa miljöer som dessa för att få nätverka och hitta sätt att jobba upp mitt cv.

Hampus Nordenson under sin pitch. Foto: Maida KrakStörre delen av dagen har handlat om det pitch-forum som arrangeras i samband med festivalen. Hampus Nordenson, som vann FilmCloud Pitch i april, har presenterat sitt projekt "Ett hem för vård och boende" på nytt i hopp om att hitta internationella samproducenter. Vinnaren får även 50 000 NOK samt teknik och stöd för postproduktion. 

– Jag tyckte han gjorde en bra pitch och pratade lite med honom efteråt. Hans film handlar om migration som ju är ett hett ämne, flera projekt tar upp det här ämnen så det kommer nog vara en hård konkurrens. Men han har en tydlig vision, han är ett med sitt projekt och vet vad han vill, säger Maida.

 

Mer information om Kortfilmfestivalen i Grimstad hittar du på deras hemsida www.kortfilmfestivalen.no.

Är du intresserad av att delta på liknande festivaler och utvecklingsprogram? Just nu kan du ansöka om att bli vår deltagare till Nordisk Panorama i Malmö, åka på ett produktionsläger på Irland eller delta i en workshop om interaktiva dokumentärer.