Truls Svenningsson

Presentation: 

Truls är 24 år, bosatt i Göteborg men uppvuxen utanför Umeå. Han började göra film på gymnasiet men skapandet tog fart på allvar åren därefter. Från 2015 och framåt har varje nytt projekt inneburit en ambitionsnivåökning trots begränsade medel. Dessa produktioner kunde tack vare stora tidsinsatser och hårt arbete fungera som Truls huvudsakliga filmutbildning. Han har haft den stora ynnesten av att få testa sig fram, lära av misstag och i en mogen takt förkovra sig i sitt filmskapande. I dagsläget är han trygg i det han gör men med respekt för den vikt alla detaljer har i skapandet av en bra film.

I samproduktion med Film i Västerbotten skrev, regisserade och producerade Truls som 21-åring sin första lågbudgetlångfilm: Tjärnen Näck (2016). Därefter arbetade Truls som fotograf och klippare på ytterligare en långfilm: Förgät mig ej (2019). Abla (2019) blev, efter dessa projekt, Truls första kortfilm. Truls drivs av en stor passion till film som berättarkonst och fascineras av alla steg i den filmiska processen.

2018 bildade Truls produktionsfirman Mantelpiece som i nära samarbete med CineTech från Umeå producerar film av olika karaktär. Mantelpiece huvudsakliga mål är att producera fiktionsfilm med stort fokus på manus och berättarteknik som på ett oblygt sätt drar nytta av filmkonstens breda utbud av konstnärliga verktyg.

Filmografi: 
Tjärnen Näck (115 min, 2016) - manus, regi, foto, producent
Förgät mig ej (78 min, 2019) - foto, klipp
Abla (15 min, 2019) - manus, regi, foto, musik
Hemsida: 
www.mantelpiece.se

Historia

Medlem i
10 månader 5 dagar

Yrkestitel:

Ort:

Projekttyper: