YRGO Manusförfattare 400 YH-Poäng

Kalenderdatum: 
15 apr 2019

Ny Manusfattarutbildning i Göteborg!

Utbildningen Manusförfattare riktar sig till dig som vill skriva manus för film, streamade tjänster och spel.

Under utbildningen får du lära dig hur du självständigt införskaffar avancerade kunskaper i berättandets research och analys samt genomför adaption till olika genrer. Du jobbar både självständigt och i team med skrivprocesser, feedbackprocesser och tillämpar dessa inom manusskrivandet för olika ändamål. Du får möjlighet att utveckla ditt eget skrivande och att hitta ”din röst”. Utbildningen ger dig inblick i villkor, lagar, regler och avtal samt vad det innebär att vara egenföretagare. Du får lära dig hur du paketerar ditt budskap och presenterar en idé på ett professionellt sätt. En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA (lärande i arbete), vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Arbetsprov: Vill du söka utbildningen så bör du vara medveten om att du skall göra ett arbetsprov som skall bifogas ansökan. Ge dig själv tid till det! 

Läs mer om utbildningen och ansökan här.

Deadline: Du skall ha skickat in din ansökan senast den 15:e april.

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 24

Ansökan: 1 februari – 15 april 2019

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Om utbildningsanordnaren
Yrgo drivs av Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Utbildningarna drivs och utvecklas i nära samarbete med privata företag, offentlig verksamhet, branschorganisationer och högskolor.