Write Riot - utveckla ditt manus

Kalenderdatum: 
21 mar 2019 - 17:00

Platser kvar på torsdagens manusworkshop

Anmäl dig nu!

Skall du söka FilmCloud Projektsstöd eller har du ett manus som ligger och dammar i byrålådan? Då är det dags för en riot och sedan en re-write!

Write Riot är ett rum för kortfilmsförfattare, där alla deltagare tillsammans bidrar till att lyfta varandras projekt. Genom guidning från två manushandledare får du lära dig konkreta verktyg i visuellt berättande, dialog och scenstruktur, som du kan använda dig av för att förbättra ditt manus. 

Under workshopen kommer handledarna använda sig av övningstexter och göra nedslag i deltagarnas egna texter. Efter workshopen så kan alla som deltar dessutom få en kort manusfeedback på insänt manus. Målet är att du ska gå därifrån inspirerad, taggad och med nya infallsvinklar och lusten att jobba vidare med i ditt manus!

Vad: Manusworkshop

När: Torsdagen 21:a mars kl 17:00 – 19:00 (Därefter kort handledning. Tider mellan 19:00-20:00)

Var: Spinneriet, Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg

Vem: Kursen vänder sig i första hand till de som är 18–30 år gamla. Äldre är välkomna i mån av plats. Du är författare eller regissör till dit eget manus och är sugen på att utveckla dina kunskaper. Kursen har tio platser och vi tillämpar först till kvarn-principen.

Deadline anmälan: Tisdagen den 19:e mars. Deadline förlängd. Det finns platser kvar.

Anmälan: Du anmäler dig i formuläret här nedan och biofogar då antingen ett helt korfilmsmanus (max 15 sidor) eller en minst två sidor lång scen ur ett kortfilmsmanus. 

Kostnad: Kursen är gratis. Viktigt att du avanmäler dig om du får förhinder, så att andra kan få plats. 

Frågor? Kontakta Martin Hammar på martin.hammar(@)kulturivast.se

Handledarna

Mikael Bundsen är manusförfattare och regissör utbildad vid Akademin Valand Film och Alma Manusutbildning. Han har rönt flera framgångar med sina kortfilmer, bland annat Mamma vet bäst som hade premiär i Startsladden och internationell premiär på Berlinale. Sedan dess har den visats på ett 40-tal andra festivaler världen över och vunnit flera priser. I år sker premiären av hans första engelskspråkiga kortfilm, The Involuntary Activist, som nyligen blev såld till BBC och kommer sändas över hela Storbritannien senare i år. 
Nicklas Dahlström är manusförfattare och filmlärare, utbildad vid Alma manusutbildning. Han har tidigare drivit filmlinjen på Fridhems folkhögskola och sedan hösten 2018 jobbar han på Göteborgs folkhögskolas filmproduktionsutbildning, samt arbetar med en animation på Dockhus Animation. 

 

Anmäl dig här!

Det finns tio platser på Write Riot.

Anmälda i åldern 18-30 är registrerade anmälda och kommer inte få en kallelse. Välkomna! Övriga kontaktas av FilmCloud i mån av plats.
Kortfilmsmanus max 15 sidor eller minst två sidor lång scen ur ett manus. Endast pdf.
Filer måste vara mindre än 50 MB.
Tillåtna filtyper: pdf.
Handledarna erbjuder kort feedback på insänt manus efter workshopen. Det är inget tvång. Vill du ha det?
Denna information du nu lämnar godkänner du att vi lagrar på Kultur i Väst. Vi kommer att dela viss information med våra handledare i denna workshop. Du måste godkänna detta för att kunna anmäla dig.