Workshop för blivande B-fotografer på Kulturakademin

Kalenderdatum: 
1 jan 2019

Kurs för C-fotografer och videoassistenter

Kulturakademin i samarbete med Gothenburg Studios och Kamerarental

Detta är kursen för dig som idag arbetar som C-fotograf och vill utvecklas vidare till B-fotograf. Kursen är en tre-dagarskurs som kommer att innehålla både teori och praktik där fokus ligger på de praktiska övningarna. Teknisk genomgång av kameran och utrustningen, B-fotografens ansvar på inspelning och relationen mellan C-och B-foto, operera kameran och dra fokus, A-fotograf om sin syn på B-fotografens roll, m m. Arvid Jernqvist jobbar som  videoass, C-Foto och B-Foto är kursledare.

När: 22-24 jan 2019, 09:00-18:00

Målgrupp: För dig som arbetat som C-fotograf eller videoassistent på en professionell drama- eller reklamfilmsinspelning. 8 platser.

Förkunskaper: Att du motsvarar Kulturakademins antagningskriterier. Läs mer här

Språk: Svenska

Sista anmälningsdag: 01 jan 2019

Var: Gothenburg Studios, Polstjärnegatan 10 Öppna karta

Anmälan och läs mer på https://www.kulturakademin.com/

Om kursledarna

Arvid Jernqvist har sedan 2008 arbetat med film och tv i olika former och på olika avdelningar. Sen 2013 har han bara jobbat som  videoass, C-Foto och B-Foto. Om att vara B-fotograf säger Arvid så här: ”Att jobba som B-fotograf är väldigt roligt, det är en härlig blandning mellan kreativt och tekniskt ansvar. Kunskapen och skickligheten att dra fokus kan för många framstå som svårt och avskräckande, men det är något som alla kan lära sig med lite träning. Det jag tycker är roligt med yrket är att man aldrig kan bemästra det helt.”

 

 

Kulturakademins aktiviteter är kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.