VSFD VR och 360°

Kalenderdatum: 
13 okt 2017

Svenska pionjärer och exklusiva visningar i årets VR-program!

VR-upplevelser produceras och konsumeras allt mer. Ytterligare miljarder har satsas på tekniken. Men vad händer med det narrativa innehållet? Utifrån denna fråga söker vi svar under Västsvenska Filmdagarna!

Program
Fredag 13 Oktober 

13.00-13.15
Intro VR

Gorki Glaser-Müller - filmare och curator för denna eftermiddag - introducerar begreppen VR, MR och AR samt fräschar upp dina immersiva kunskaper (känslan att vara fysisk närvarande i en plats).

13.15 - 13.45
Work in Progress: Billy

Saleen Gomani var den enda deltagaren i SFIs satsning Fusion med ett VR projekt. Nu är hen halvvägs med verket Billy. Här får vi en unik inblick i processen, lärdomar och visioner.

13.45-14.15  
Work in Progress: Musikdokumentärer och konserter i VR

Paul Blomgren DoVan är en av skaparna bakom konceptet Musikdokumentärer och konserter i VR. Konceptet bygger på konserter med Håkan Hellström inspelade i VR i New York och Berlin. Hur tänker skaparna? Dokumentärt eller underhållning? Intimt eller bombastiskt? Hur ska det distribueras? Säkert är att vi kommer att uppleva både konserten och mötet med Håkan backstage på ett helt unikt sätt.

14.15-14.45
SVT Innovation - VR & 360 grader

Roger Wallén presenterar det senaste inom SVTs VR satsning.

14.45-15.00
PAUS

15.00-15.45
Samtal med Gina Kim
Vinnare av Venedig filmfestivals Best VR Story med Bloodless delar med sig av sina erfarenheter av VR. Gina kommer att vara med genom Skype. Filmen Bloodless finns att uppleva på plats.

15.45-16.15
Panelsamtal: Narrativt VR
Går det använda de klassiska dramatiska strukturerna inom VR? Vad är relevant att berätta om i VR? Hur ska man berätta? Finns det en form som funkar bäst? Hur skriver man för VR?Deltagare: Roger Wallén (SVT Innovation), Saleen Gomani (filmare), Paul Blomgren DoVan (VR-skapare)

16.15 - 16.20  
PAUS
 

16.20 - 17.00
Lär dig att filma i 360 grader!
Avluta dagen som ett proffs. Se steg för steg hur man både filmar och sänder med en 360 graders kamera.

 

Vad är VR och 360 film? Kolla in denna ordlista och bekanta dig med termerna för att få ut det mesta av eftermiddagen!

 

Datum: Fredag den 13 oktober 
Plats: Gothenburg Studios, Lindholmen
För vem: Öppet för alla
Pris: Gratis

 

Välkommen till Västsvenska Filmdagarna, höstens branschdagar för dig som jobbar med film, media och rörlig bild – eller helt enkelt är intresserad av film och skapande processer. Dagarna är till för att ge dig nya insikter, kunskaper och kontakter för att skapa morgondagens starka berättelser och upplevelser. 11-13 oktober 2017. Programmet hittar du här.
Här hittar du Facebook-eventet

 

Västsvenska Filmdagarna genomförs i samarbete med och med medel från: