Vintermingel på Studiocafé

Kalenderdatum: 
7 dec 2017 - 18:00

FilmCloud och Studiocafé bjuder in till traditionsenligt vintermingel!

Rollsättare från Vår tid är nu bjuder på casting-tips, filmare visar upp sitt arbete och julpizzan är nygräddad.

Anmäl dig nu! (Längst ner på sidan)

Torsdagen den 7 december är du välkommen att mingla med oss och våra vänner. Förutom filmvisningar och presentationer av filmare som fått stöd från Gothenburg Studios Development och FilmCloud blir det samtal med inbjudna filmare. Vi bjuder på tilltugg (pizza har blivit tradition) och det kommer finnas något att dricka till självkostnadspris.

Program:

18.00 – Mingel & mat

18.30 – Projektpresentationer 
Vi får se delar ur olika projekt, Ylva från Studiocafé och Martin från FilmCloud modererar. Medverkar gör: Nils Aalatalo - Grundkurs i livräddning, Farrokh Tavakoli & Behrooz Alvand - Musikvideo och Jimi Vall Peterson - Sova Över.

19.00–19.10 – Paus

19.10-19.20 – Finansieringsresan
Alexander Lönn har fått teknikstöd av Gothenburg Studios Development och gjort filmen "En Sista Gång" och kommer att berätta hur det gick till när han finansierade den. 

Emelia Hansson regisserar Dagfjäril

19.20-19.30 – WiP med Emelia Hansson
Emelia Hansson fick FilmClouds projektstöd och har fått teknikstöd genom Gothenburg Studios Development för sin film "Dagfjäril", som hon spelade in tidigare i höst på Orust. Nu gör hon en "work in progress" och ger oss en försmak på vad som kan komma.

19.30-19.45 – Paus med mingel och VR/Google Tilt Brush*

19:45-20.30 – Dags för casting, vad skall jag tänka på?
Rollbesättaren Moa Eljanskog Olsson ger tips om hur du kan tänka när du skall genomföra en bra casting och rollbesätta din film. Bra skådespelare och bra dynamik mellan dem är naturlligtvis viktigt för din film. Castingen är första mötet med din skådespelare. Hur genomför man en proffessionell casting och hur får man ut mycket av detta först möte de som skall levandegöra din film? Läs mer om Moa nedan.

20.30-21.00 – Fortsatt mingel och VR/Google Tilt Brush.

 

*Prova Google Tilt Brush! Vi tar med VR-utrustnings så du kan prova att rita i 3D.

 

När: Torsdag 7 december med start klockan 18.00

Var: På StudioCaféet på Gothenburg Studios på Lindholmen, Polstjärnegatan 14 i Göteborg (våning 2)

Hitta hit: Västtrafiks information om Hållplats Lindholmen

Tillgänglighet: Det finns hiss till lokalen. Dock behöver man hjälp upp en halvtrappa från husets baksida. Ring Ylva på 0705-538390 om du behöver hjälp.

Vem: Alla anmälda över 18 är välkomna. 

Anmälan: Vi behöver veta vem som kommer för att kunna erbjuda och beräkna mat och dryck. Därför viktigt att du anmäler dig i formuläret nedan.

Om: 

Moa Olsson är Casting director, regissör och manusförfattare. Moa är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver ”Castingverket”. Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009. På lediga stunder skriver hon manus. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a. Hinsehäxan, Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Det mest förbjudna, Vår tid är nu. Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 20-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men också reklamfilm. 

   

 

Anmäl dig här!

Vi frågar för vår statistiks skull. Alla över 18 är välkomna!
+
Vilken kommun bor du i?