Vintermingel 18 december

Kalenderdatum: 
18 dec 2019 - 17:30 till 20:30

Välkomna! FilmCloud och Gothenburg Studios Development bjuder in till traditionsenligt vintermingel!

Onsdagen den 18 december är du välkommen att mingla med oss och andra. Det blir filmvisningar och presentationer av filmare som fått stöd från Gothenburg Studios Development, ett samtal kring Filmbryggans utvecklingsprojekt "Att angöra en filmbrygga", en case study från FilmCloud och såklart en spännande föreläsning.
Tilltugg finns till alla anmälda (Ni vet säkert att det brukar bli pizzaslice) och det kommer finnas dricka i baren till självkostnadspris.

P R O G R A M

17.30 – Mingel och mat

18:00 - 19:00  Filmvisning och presentationer av projekt som fått stöd från Gothenburg Studios Development och Filmbryggans utvecklingsprojekt "Att angöra en filmbrygga".
Ett späckat program med spännande teasers av kommande filmprojekt som fått stöd av Filmbryggan och Gothenburg Studios Development med manushandledning, klipp, teknik av samt nyttjat Studiocaféet som produktionskontor, inspelningsplats, castings & repetitioner.

19.00 – 19:10 - Paus för mer mingel

19:10 - 19:30 – Kortfilmen The Birthday – case study och visning av klipp.
FilmCloud delar årligen ut ett projektstöd på 25 000 kr till kortfilm eller dokumentär. Våren 2018 var Ellen Johansson en av mottagarna med filmen The Birthday. Kortfilmen är idag i slutstadiet i efterbearbetningen och Ellen kommer presentera en case study på projektet samt visa utvalda klipp. The Birthday är en 90-talsdoftande skräck-komedi som handlar om hur långt man är villig att gå för att få vänner.

19.30 - 20:15 – Henrik Dahlbring, regissör, manusförfattare, animatör och grafisk designer.
Henrik kommer köra en inspirerande animationsföreläsning där det tekniska och känslomässiga blandas. Varför passar animation så många olika publiker, hur ser processen bakom ut och vilka verktyg behövs? Själv säger han "Kan tycka animationsföreläsningar brukar ha alldeles för stort fokus på det tekniska och inte känslorna bakom, t ex hur man kan berätta om abstrakta känslor och händelser med hjälp av animation.
Som underlag används den egna filmen Across the Anders som tog hem "Bästa klipp" i den internationella kategorin på den japanska filmfestivalen "Kadoma international film festival" 2019 och ett nytt projekt i utveckling, Patterns.

ca 20:15-20:45 – Fortsatt mingel

Länk till Facebookeventet hittar du här. OBS! Att välja "Kommer" på eventet räcker inte som anmälan.

När: Onsdag 18 december med start klockan 17.30
Var: På StudioCaféet på Gothenburg Studios på Lindholmen, Polstjärnegatan 14 i Göteborg (våning 2)
Hitta hit: Västtrafiks information om Hållplats Lindholmen
Vem: Alla anmälda över 18 är välkomna. 
Anmälan: Anmäl dig längre ner på sidan

 

        

 

Anmäl dig här!

+
Vi kommer att servera lite blandade alternativ. Du kan fylla i flera knappar.
Vi kommer att dela viss kontaktinformation med våra partners i detta arrangemang.