Västsvenska Filmdagarna 2015

Tre dagar med gäster från film, tv och transmedia för dig som gillar rörligt.

Dax att anmäla sig!

Västsvenska filmdagarna är den årliga mötesplatsen för dig som är verksam inom film och TV-branschen i Väst. I år möter du bland annat producenten Agnes Lo Åkerlind, dokumentärfilmaren Åsa Blanck och manusförfattaren Åsa Lantz. Du har även möjlighet att sia in i media-framtiden tillsammans med Johanna Koljonen!

Datum: 8-10 oktober 2015

Plats: Visual Arena Lindholmen Science Park & Gothenburg Studios

Anmälan: Till några programpunkter kan du behöva göra en anmälan men på många räcker det med att dyka upp. Anmälan till Nostradamus gör du via Göteborg Film Festivals sida, här. Om du vill delta i torsdagens mingel, fredagens speedating och/eller lördagens frukost och lunch bör du anmäla dig här. Anmälan till ett personligt konsulentsamtal gör man på plats lördagen kl 10:45 efter frukosten.

Programsammanfattning

Ladda ner kortprogram eller läs här 

eller

Läs detaljerat program på www.vastsvenskafilmdagar.se

TORSDAG
Västsvenska filmdagarna inleds i år med Johanna Koljonen och Nostradamus. Göteborg Film Festival i samarbete med Lindholmen Science Park samlar den svenska branschen för en uppdatering kring den nya filmpolitiken och för att en gång för alla försöka knäcka piracyfrågan. Kvällen fortsätter med ett invigningsmingel på Gothenburg Studios Studio Café.

 

FREDAGAgnes Lo Åkerlind
Dagen inleds med musikproducenten och kompositören Nathan Larson som är aktuell med musik till David Simons HBO-serie Show Me a Hero. Därefter den heta producenten Agnes Lo Åkerlind som slog igenom med Rebecka och Fiona och fångade den stora tv-publiken med Jills Veranda. Hon är inbjuden av Wift Väst och presenteras i samarbete med FilmCloud. Efter det tar tv-aktuella dokumentärfilmaren Åsa Blanck plats på scen för att berätta om den gropiga resan till en färdig film. Innan kvällens traditionella speedating presenterar FilmCloud panelen Filmare åker ut! En programpunkt om olika workshops och utvecklingsprogram du kan hitta utanför rikets gränser.

 

LÖRDAG
De stora dragplåstret för dagen är kreatörena Åsa Lantz och Tova Magnusson bakom Det mest förbjudna, svt's stora dramasatsning. Men kom redan på morgonen och inled dagen med en frukost där du kan möta konsulenter och finansiärer samt boka upp dig på ett samtal med en av dem. Efter frukost presenterar FilmCloud Transmediatimmen med skånes stora transmartian Annika Gustafson och en work in progress av transmediadokumentären Become the media. Kreatörena bakom är Carl Javér, Fredrik Lange och Gustav Skogens. En av dagens blickar in i framtiden är Elevatorium:.. en presentation av filmskaparna i The Hub, en talangsatsning som drivs av Film Väst och FilmCloud/Kultur i Väst med medel från Svenska Filminstitutet. I en "hiss pitch"-liknande form presenterar filmskaparna sig själva och sina projekt. På lördagen bjuder Lindholmen Science Park på lunch om du gjort en anmälan

 

Hela programmet och anmälan finns på 
www.vastsvenskafilmdagarna.se

Västsvenska Filmdagarna genomförs i samarbete med och med medel från: