Västsvenska Filmdagarna 2014

Kalenderdatum: 
3 okt 2014 till 4 okt 2014

Den årliga mötesplatsen för dig som är verksam inom film och TV-branschen i Väst.

Möt kompositören Magnus Strömberg, kom närmare dokumentära arbetsprocesser med filmarna Karin Ekberg (Att skiljas) och Charlotte Berglin (Se till mig som vuxen är) och träffa Paul Tyler, LEGO-workshopgurun från Köpenhamn.

Tid: 3-4 oktober 2014

Plats: Visual Arena Lindholmen

Västsvenska Filmdagarna är den årliga mötesplatsen för dig som är verksam inom film och TV-branschen i Väst. Här bjuds på två dagar med fokus på nya intryck och inspirerande samtal.

Mycket är nytt för i år, men inbitna besökare kommer ändå att känna igen sig. Arrangemanget är kvar på ön (Hisingen) men har flyttat ett stenkast närmare vattnet – till Visual Arena Lindholmen.

Visual Arena har etablerat sig som ett nytt centrum för utveckling av innovativa projekt inom film, TV och rörlig media bland annat genom att dela ut två miljoner årligen till innovativa projekt i Göteborg. Genom att förlägga Västsvenska Filmdagarna i sina lokaler vill Visual Arena fördjupa kontakten med alla delar av filmbranschen. I år sker Västsvenska Filmdagarna även i samband med Producentdagen som arrangeras av FilmCloud fredagen den 3:e oktober.

Tillsammans med Frame filmfestival presenterar FilmCloud en workshop med Paul Tyler, som med hjälp av Lego kan hjälpa dig att komma framåt i din manusprocess. Där kommer det finnas platser vikta åt FilmClouds medlemmar och unga filmare som faller inom Frames målgrupp (från 16 år och uppåt).

Hela programmet och anmälan finns på www.vastsvenskafilmdagarna.wordpress.com