Trollywood Animation Festival 2018

Kalenderdatum: 
17 maj 2018 till 19 maj 2018

Mycket att hämta för dig som är intresserad av animation, cinematics och vill fånga upp något om augmented reality .

Under 17-19 maj 2018, kommer Trollywood Animation Festival åter att fylla folkets hus i Trollhättan.

Festivalen hyllar inte bara animation, utan är även en mötesplats för alla i animationsbranschen. Festivalen vänder sig till producenter, filmskapare, de som sysslar med spel eller funktionell animation, och även de som skapar de mjukvaror som gör det hela möjligt.

Festivalen uppmärksammar animation genom filmvisningar och massor av seminarier med intressanta föreläsare från olika delar världen. De hoppas erbjuda en god atmosfär och en bra möjlighet för branschen att träffas, ha det trevligt, skapa nya kontakter och kanske även göra affärer!

Gäster är bland många andra är Per Åhlin som gjorde t ex Tage Danielsson’s Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Från usa kommer Nathan Fowkes som är en veteran med storfilmer som Prinsen av Egypten, Draktränaren och Ferdinand i baggaget. Du kan gå hans workshop med fokus på färg redan på onsdagen. Om du vill höra mer från  karaktärsanimatörer så kommer även Binal Shah som jobbat med filmer som Skönheten och odjuret, Guardians Of The Galaxy-2 och Life of Pi. Hon berättar om arbetet med Fantastic Beasts 2 i Hebeteatern. Det finns mycket mer och du fick kanske inte med dig allt som utropades i rubriken, men då skall du gå vidare till programmet som du hittar här: Program 

Dessutom så genomförs för första gången FilmCloud Animation Pitch där tre stycken tävlar om 25 000:- till att utveckla sitt animationsprojekt. Läs mer här.

Festivalpass är helt gratis, men det finns även möjlighet att köpa VIP-pass för 400 kr. Då ingår en middag samt möjligheter att träffa gäster och föreläsare (samt en snygg T-shirt). 

Anmäl dig här: Festivalpass

Festivalen genomförs med stöd från Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Film i Väst, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet och Innovatum.