Trollywood Animation Festival 2017

Kalenderdatum: 
11 maj 2017 till 13 maj 2017

Filmfestival med animation i fokus.

Under 11-13 maj 2017, kommer Trollywood Animation Festival för andra gången att gå av stapeln i Trollhättan.

Festivalen hyllar inte bara animation, utan är även en mötesplats för alla i animationsbranschen. Festivalen vänder sig till producenter, filmskapare, de som sysslar med spel eller funktionell animation, och även de som skapar de mjukvaror som gör det hela möjligt.

Festivalen uppmärksammar animation genom filmvisningar och massor av seminarier med intressanta föreläsare från olika delar världen. De hoppas erbjuda en god atmosfär och en bra möjlighet för branschen att träffas, ha det trevligt, skapa nya kontakter och kanske även göra affärer!

Professor Ilan Ngüyen som kommer att prata om Japansk animation, särskilt från den världsberömda Ghibli Studios.Niki Lindroth von Bahr och Kalle Wettre vann Startsladden med "Min börda"Linda Hambäck. Producent med flera filmer bakom sig. Nu senast "Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld"

 

 

 

 

 

 

Gäster är bland många andra Ilan Nguyên från Tokyo University of Arts som föreläser om Japansk animé och Studio Ghibli, Niki Lindroth von Bahr som nyligen vann Startsladden för sin kortfilm "Min börda", och Linda Hambäck, känd producent och regissör av TV-program, reklam och film.

Festivalpass är helt gratis, men det finns även möjlighet att köpa VIP-pass för 400 kr. Då ingår en middag samt möjligheter att träffa gäster och föreläsare (samt en snygg T-shirt). 

Läs programmet här: Program  

Anmäl dig här: Festivalpass

Festivalen genomförs med stöd från Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Film i Väst, Västra Götalandsregionen, Folkuniversitetet och Innovatum.