Scandinavian Wildlife Film Festival 2016

Naturfilmsfestival på Nordens Ark och Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand

29-31 januari 2016

Scandinavian Wildlife Film Festival är en festival som består av naturfilmsvisningar för allmänheten, utbildningsdagar för festivaldelgater och flera aktiviteter och tävlingar för dig som är under 29 år.

För allmänheten

Alla är välkomna till Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand där vi visar naturfilm under tre dagar. Fredag kväll den 29 januari börjar med invigningsfest och invigningsfilm. På lördag och söndag visas naturfilmer från när och fjärran. På söndag är det dessutom en speciell filmvisning av resultatet från filmrallyt så väl som vinnarfilmarna från Unga Naturfilmares Filmtävling. Se hela programmet här

För festivaldelgater

Utbildningsdagar för naturfilmare från nybörjare till proffs. På fredag blir det seminarier med SVT om framtiden för naturfilm i Sverige och internationellt, information om samproduktioner och avtal, pitchsession, mm. Är du intresserad av naturfilm och vill veta mer är du välkommen att anmäla dig som delegat till Scandinavian Wildlife Film Festival (SWFF). Sista anmälningsdagen är 10 januari 2016. Läs mer här.

För ungdomar t o m 29 år

Filmrally på Nordens Ark Ni får låna utrustning och ges handledning av proffesionella naturfilmare för att producera en egen naturfilm. Resultatet visas på Hav & Land, söndag kl 15. Fina priser till vinnarna. Sista anmälningsdagen är 22 januari 2016. Läs mer här.

Unga Naturfilmares Filmtävling För er som är med i projektet "Unga Naturfilmare". Alla grupper som anmäler en film som uppfyller kraven får resan och festivalavgifter betalda. Dessutom blir det fina priser! Sista anmälningsdagen är 20 december 2015. Läs mer här.

Pitchtävling Pitcha din idé för svensk naturfilm för SVT! Vinnaren får 15.000 kronor samt resa och ackreditering till världens ledande naturfilmsfestival: Wildscreen i Bristol, andrapristagaren 10 000 kronor och tredjepriset blir 5 000 kronor. Sista anmälningsdatum 4 december 2015. Läs mer här.

Viktiga datum

4 December - sista inlämningsdatum för SVTs pitchtävling

20 December - sista anmälningsdatum Unga Naturfilmares Filmtävling

10 januari - sista anmälningsdatum för Delegater!

22 januari - sista anmälningsdatum för Filmrally

Läs mer på Unga filmare och SWFF och deras facebooksida