Sök till Katrinebergs Folkhögskola

Kalenderdatum: 
13 apr 2017
10 maj 2017

Förlängd ansökan! Sök innan 10:e maj!

Katrinebergs folkhögskola - en av landets äldsta folkhögskolor.

På Katrinebergs FHSK hittar du värenommerade Filmlinjen och Skådespelarlinjen. Det är dessutom numera "uppgraderat" med ett eget filmhus där det finns den teknik och lokaler som filmproduktion kräver. Skolan drivs som ett internat så elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. De flesta kurserna är CSN-berättigade.

Filmlinjen 1 - 2 år

Målsättningen för filmlinjen är att ge breda grundläggande kunskaper i rörlig bild/filmproduktion så att du ska kunna närma dig ett personligt berättande som når en publik.

Linjen är ettårig med möjlighet till påbyggnad. 

Första året startar med grundläggande teori kring hur bild och bildberättande fungerar. Man analyserar, diskuterar och ser mycket film tillsammans. Detta varvas med praktiska övningar, grundläggande kameraövningar, ljussättningsövningar, ljudtester, klippövningar.

Målsättningen för filmlinjens påbyggnadsår är att ge fördjupade kunskaper i filmproduktion. Påbyggnadsåret är en fortsättning på filmlinjen eller motsvarande utbildning. Du kan alltså ha gått en annan utbildning och söka direkt till andra året.

Deadline för ansökan: 10:e maj Förlängd ansökan!

Ansök och läs mer: Filmlinjen

Se filmen om utbildningen

Filmlinjen 1-2 år from Filmlinjen - Katrinebergs FHSK on Vimeo.

 

 

Skådespelarlinjen 1- 2 år

På Katrinebergs skådespelarlinje får du lära dig grunderna i olika skådespelartekniker. Våra lärare har olika utgångspunkter och metoder för att närma sig det sceniska uttrycket. Året innefattar scenprojekt, redovisningar i teater, dans och sång, workshops, föreställnings- och produktionsarbete.

Fördjupningsåret är till för dig som vill göra en seriös satsning på skådespeleri. Det är ett år som handlar om skådespelarträning och skådespelarteknik. Du får lära dig hur du kan forma, gestalta och hämta inspiration till rollen/karaktären m m.

Deadline för ansökan: 13:e april

Ansök och läs mer: Skådespelarlinjen