Statusmeddelande

Submissions for this form are closed.

Regidagar i Halland

Kalenderdatum: 
9 okt 2018 till 11 okt 2018

Vill du veta mer om personregi?

Möt filmregissörerna Gabriela Pichler (Amatörer) och Emelie Lindblom (Rum 213) samt teaterregissörerna Öystein Flaa och Linus Vidner. På regidagarna träffar du regissörerna och tar del av deras råd och tips.

"Tystnad, tagning!" Efter dessa magiska ord rullar kameran igång och alla tystnar. Skådespelarna börjar agera. Men vad gör de? Kanske inte alltid som du vill. Att regissera skådespelare är nämligen inte helt lätt. På regidagarna blir du delaktig i samtal, workshopar, föreläsningar och Q&A:s med erfarna regissörer och kommer också att få verktyg för hur du själv som filmare/regissör kan arbeta med skådespelarna framför kameran.

Program och tider:

  • Tisdagen 9 oktober: Regissören Gabriela Pichler, ger en föreläsning och efterföljande samtal. 
  • Onsdagen 10 oktober: Regissören Emelie Lindblom, workshop i repetitionsteknik.
  • Torsdagen 11 oktober: Regissörerna Öystein Flaa och Linus Vidner, workshopar i olika skådespelartekniker.

Var: I Filmhuset vid filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola, i Vessigebro utanför Falkenberg, Halland.

Vem: Filmare över 18 år som är FilmCloudmedlem och boende i Västra Götaland kan anmäla sig. Du har regisserat minst en tidigare kortfilm. Du håller på med en spelfilm, kort eller lång. Vi ser gärna att du har en process igång och vill att du redovisar detta med en projektbeskrivning. Om du bor i Halland så läs mer här.

Ansökan/Anmälan: Om du boende i Västra Götaland och FilmCloudmedlem så anmäler du dig via formulär.

ANMÄL DIG HÄR!

Urval: Vi gör urvalet baserat på att fyller de kriterier vi ställer (se ovan), men annars går vi enligt principen först till kvarn.

Antal platser: 2 platser Från FilmCloud ( På kursen deltar studenter från folkhögskolan i viss utsträckning. Föreläsningar i större grupp och workshop moment i uppdelade grupper.)

Deadline ansökan: Vi tar anmälan efter hand och stänger när vi fått två deltagare och ev två reserver.

Kostnad: Du erbjuds 2 övernattningar på skolans hotell med frukost, lunch, middag som FilmCloud står för.  Resekostnad står du själv för. Om du väljer att inte övernatta och istället resa fram och tillbaka över dagarna så meddela oss detta i formulär.

För info om kursinnehåll: ring Annika Westerhult, projektledare på 073-3060036 eller maila annika.westerhult@regionhalland.se

Kursen erbjuds tack vare ett sammarbete mellan FilmCloud och Resurscentrum Film i Halland. Kursen arrangeras av Filmresurscentrum i Region Halland.