Provfilmningskurs för skådespelare

Kalenderdatum: 
25 jun 2017

Kulturakademin Trappan erbjuder en kurs i provfilmning för skådespelare

 

När:14, 15, 16 och 17 augusti 2017

Tid: 10.00-16.45 (inkl 1 timmes lunch)

Målgrupp:Professionella skådespelare

Förkunskaper: Att du motsvarar Kulturakademin Trappans antagningskriterier. Läs mer här

Språk: Svenska

Plats: Södra Allégatan 1 B, Göteborg

Sista anmälningsdag: 25:e juni 2017

Anmälan och läs mer på www.kulturakademintrappan.se

Om kursledarna

David Färdmar är regissör, manusförfattare, producent och casting director. Han har bl a regisserat kortfilmen LOVE och novellfilmen Getingdans och producerat kortfilmerna Ett Sista Farväl och Vi Skulle Bli Bra Föräldrar, som tillsammans visast på 250 filmfestivaler världen över och vunnit ett trettiotal priser. David jobbade på Rolands Hörna Film 2003-  2014 där han t ex rollsatte långfilmerna Känn ingen sorg, Apflickorna, Ciao Bella, Storm och TV-serierna Ängelby, Ettor & Nollor, 183 dagar och Snapphanar. David är utbildad socialpsykolog på Skövde Högskola och regissör på Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg. Sedan 2015 driver han det egna produktionsbolaget Färdmars Film.

Moa Olsson är regissör, manusförfattare och rollbesättare. Moa är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning (IHTV) i Göteborg och driver ”Castingverket”. Hon har under sina år i branschen jobbat med rollbesättning, som FAD, SAD, regiassistent och som guvernant. Moa började arbeta med casting på SVT Drama Göteborg 2009 och startade Castingverket 2012. På lediga stunder skriver hon manus, under 2017 producerar Mariedamfilm Moas novellfilm Eivors längtan som Moa regisserar. Hon har som rollbesättare arbetat med bl.a. Hinsehäxan, Ettor & Nollor, Viva Hate, En man som heter Ove, Det mest förbjudna, Vår tid är nu. Castingverket startade 2012 och har sedan dess rollsatt ett 20-tal produktioner. Här finns ett stort skådespelarregister och ett brett kontaktnät och Moa arbetar både med svenska och utländska samproduktioner. Castingverket rollsätter främst dramaproduktioner (spelfilm och tv-drama) men även reklamfilm, informationsfilm, dataspel mm. 
Joen Windahl är utbildad regissör på Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg och en av grundarna till Rolands Hörna Film. Han har under sina 15 år i film & tv-branschen jobbat främst som rollbesättare, men också som scripta, regiassistent, regissör och manusförfattare. Han har regisserat ett 15-tal kort- & novellfilmer varav några vunnit priser och blivit visade på festivaler runt om i världen. Joen har bland annat rollbesatt följande projekt: Gynekologen i Askim, Play, Snapphanar, Isdraken, De drabbade, Den som viskar, Häktet och Ängelby

Anmälan görs under ”Anmälan” på www.kulturakademintrappan.se

Kulturakademin Trappans aktiviteter är kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.