Producentdagen 2014

Möt klipparen som blev producent och en viktig kugge i det danska filmundret - Vinca Wiedemann

Idag blir det allt viktigare att lägga fokus på produktionen, projektet och konceptet. Arbetet med inspelning och efterproduktion utgör en allt mindre del av ett projekts tidsaxel. Det måste läggas mer fokus på finansiering, marknadsföring, publikbyggande m m. Detta i sin tur gör avtryck på både form, innehåll och distributionsformat. Vi väljer därför att ha en dag som fokuserar på några av dessa frågor i en ambition att blicka framåt. Vi kallar den kort och gott för Producentdagen.

 

Gäster:

Vinca Wiedemann - Producent, klippare, story supervisor, filmkonsulent m m.
Möt en producent som inte lämnar en detalj orörd. Hon har arbetat med Lars von Trier, Susanne Bier och Thomas Vinterberg. En kreativ producent som låter tankar om manus och story styra produktionen. Hon har varit filmkonsulent och konstnärlig ledare på danska filminstitutet och är idag rektor på Danska Filmskolan.
Hanna Sköld - Producent, regissör och festivalarrangör.
En producent med stort intresse för publikdeltagande, nya medieformer och alternativa visningsmöjligheter. Hon är expert på crowdfunding och olika webbverktyg som kan hjälpa filmaren med marknadsföring och att komma närmare sin publik. Nu är hon aktuell med Cinetopia, en On Demand-festival.
Helen Ahlsson - Producent, konsulent för Moving Sweden
En Producent med ett brett register i bagaget. Hon har producerat långfilmsdebutanter som Nanna Huolman Kid Svensk och Lisa Langseth Till det som är vackert, dokumentärfilmer som Peter Magnussons Den nya tiden och stor publik tv-film i serien Fjällbackamorden. Nu är hon ny konsulent för Moving Sweden och det skall bli spännande att höra hur hon tolkar orden utmana och förnya och vad hon lägger i begreppet sparka upp nya dörrar. Ett konsulentmöte i samarbetae med Västsvenska Filmdagarna.

Speed-dating

En speed-dating kan vara en metod för att skapa oväntade möten och nya nätverk.

En klassiker under Västsvenska Filmdagarna är den populära Speed-datingen på fredagkvällen. Kanske kan du träffa din framtida producent eller klippare under detta mingel med fokus på möte. 

 

Producentdagen är producerad av FilmCloud med medel från Film i Väst och i sammarbete med Visual Arena Lindholmen och Västsvenska Filmdagarna. Arrangemanget sker i anslutning till Västsvenska Filmdagarna, så lägg in 3-4 oktober i din kalender redan nu!

 

Datum: 3 oktober 2014 

Tid: 13.00 - 19.00 

Var: Visual Arena Lindholmen

Hitta: adressen är Lindholmspiren 3-5, ta bussen till Lindholmen eller färja 286 från Rosenlund till Lindholmspiren (se karta längre ner)

Vem: Producentdagen är öppen för alla med intresse för film och filmfrågor. Vi ser gärna att du är FilmCloudmedlem, det är gratis.

Anmälan: Du behöver inte anmäla dig för att delta på Producentdagen men om du vill vara med på mingel med tilltugg så måste du anmäla dig här.

 

Program

Tider kan komma att justeras.

 

13.00 - 14.30 Master Class med Vinca Wiedemann

15.00 - 15.45 Föreläsning med Hanna Sköld

16.00 - 16.45 Samtal med Helen Ahlsson från Moving Sweden i samarbete med Västsvenska Filmdagarna

17.00 - 19.00 Mingel med bar och tilltugg – Anmäl intresse för att delta!

Kvällen övergår sedan i Västsvenska Filmdagarna som fortsätter under lördagen.

 

Karta över Lindholmen