prodda! - Möt Martin Persson

Kalenderdatum: 
13 dec 2018 - 13:00

Välkommen och möt producenten Martin Persson och en case study om En komikers uppväxt.

Producenterna i utvecklingsprogrammet prodda! möter producenten Martin Persson från Anagram och då passar vi på att bjuda in till en öppen case study ur producentperspektiv på filmen En komikers uppväxt som nyligen spelats in i Västra Götaland och nu är i klippning. Filmen är baserad på Jonas Gardells roman från 1992 (Romanen blev även en tv-serie på svt 1992) och en av samproducenterna är Film i Väst. I case study berättar Martin om processen som leder fram till filmatiseringen och ger sin syn på vad yrket kräver av honom, hans närmaste medarbetare och de inblandade i produktionen. 

Vad: Case study med Martin Persson om filmen En komikers uppväxt.

När: 13 december kl 13:00 - 14:00

Var: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg.

Vem: Denna case study är öppen för alla som är intresserade av producentperspektivet på filmproduktion. Men vi vill att du anmäler dig i detta facebookevent. Begränsat antal får plats. (Om du inte har facebook så kan du anmäla dig längst ner i formulär på denna sida)

Tillgänglighet: Lokalens är inte fullständig i sin tillgänglighetanpassning. Vid frågor ring Martin Hammar +46707562952 eller maila martin.hammar(@)kulturivast.se

Om
Martin Persson under inspelningen av 30 grader i februari Foto: Jan DanielssonMartin Persson är exekutiv producent på Anagram i Lund och började på åttitalet med att göra musikvideos på det egna bolaget Apollon och har sedan producerat på flera olika bolag som t ex tv-serien Cleo på bolaget Tre Vänner. Sedan 2005 har han varit knuten till Anagram. Han har producerat i de flesta genrer och för både film och tv. Filmerna Det okända; Steget efter; 7 miljonärer; Morgan Pålsson-Världsreporter; H:r Landshövding; Fyra År Till och Äta, sova, dö. Tv-serierna Cleo; Mannen som log; Brandvägg; Poliser; Itzhaks Julevangelium; Gynekologen i Askim; 30 grader i februari S2; Starke Man; Skägget i Brevlådan och Vid Vintergatans Slut (även medverkan). Har bland annat även varit svensk samproducent på internationella produktioner som Lapland Odyssey; Forbidden Fruit; The Investigator; De Gales Hus och Magi i Luften. Just nu är han aktuell med En komikers uppväxt och en ny tv-serie för svt Tunna blå linjen samt i startgroparna för Maskineriet för viaplay/ tv3. 

Om prodda!
Utvecklingsprogrammet består av tre nätverksträffar med tre olika etablerade producenter. Här lyfts specifika aspekter av yrket och deltagarna får verktyg för att utveckla filmprojekt. I samband med träffarna öppnar vi upp för lunchsamtal då även du som inte deltar i programmet är välkommen. Deltagarna gör även besök på olika produktionsbolag i regionen och de får möjlighet att knyta kontakter med olika aktörer i filmens produktionslinje. Programmet är inrammat med en s k incheckning och utcheckning som hålls i av Zentropa Sweden-producenten Lizette Jonjic .

prodda! genomförs av Film i Väst och Kultur i Väst/FilmCloud med extra medel från Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.

Anmäl dig här!