prodda! - Möt Annika Hellström

Kalenderdatum: 
24 jan 2019 - 13:00

Välkommen och möt producenten Annika Hellström och en case study om kortfilmen The Yearning Room.

Producenterna i utvecklingsprogrammet prodda möter producenten Annika Hellström från Cinenic Film och då passar vi på att bjuda in till en case study på produktionen av kortfilmen The Yearning Room. Filmen är regisserad av Minka Jakerson . En coming of age historia med Annas sökandet efter den romantiska kärleken. I denna case study går Annika igenom den processen som leder fram till filmatiseringen och ger sin syn på vad yrket kräver av henne med fokus på produktionsplanering, samarbeten och finansiering.

Vad: Case study med Annika Hellström om kortfilmen The Yearning Room.

När: 24 januari kl 13:00 - 14:00

Var: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg.

Vem & anmälan: Denna case study kan du anmäla dig till om du är intresserade av producentperspektivet på filmproduktion. Du kan anmäla dig i detta facebookevent eller längst ner i formulär på denna sida.

Facebookeventet hittar ni här

Tillgänglighet: Lokalen är inte fullständig i sin tillgänglighetanpassning. Vid frågor ring Martin Hammar +46707562952 eller maila martin.hammar(@)kulturivast.se

Om

Foto: Peter Lloyd

Annika Hellström är producent och VD för egna produktionsbolaget Cinenic i Göteborg där hon arbetar med långfilm, TV och dokumentär i både nationella projekt och internationella samproduktioner. Annika har bakgrund som scripta och en av grundarna till Doris och initiativtagare till Dorismanifestet som skrevs 2003. Hon är utbildad vid New York University, New School of Film & Video Arts i New York och har de senaste åren producerat bland annat Flocken (regi: Beata Gårdeler, 2015) och Dröm Vidare (regi: Rojda Sekersöz, 2017) och nu senast aktuell med animerade projekt som Tornet (regi: Mats Grorud) och Märta Proppmätt (regi: Petra Revenue, Samir Arabzadeh). The Yearning Room (2013) är ett sexmysterium som undersöker kroppens gräns mot omvärlden i sökandet efter den romantiska kärleken. Läs mer på cinenicfilm.se och om filmen här.

Om prodda!
Utvecklingsprogrammet består av tre nätverksträffar med tre olika etablerade producenter. Här lyfts specifika aspekter av yrket och deltagarna får verktyg för att utveckla filmprojekt. I samband med träffarna öppnar vi upp för samtal efter lunch då även du som inte deltar i programmet är välkommen. Deltagarna gör även besök på olika produktionsbolag i regionen och de får möjlighet att knyta kontakter med olika aktörer i filmens produktionslinje. Programmet är inrammat med en s k incheckning och utcheckning som hålls i av Zentropa Sweden-producenten Lizette Jonjic .

prodda! genomförs av Film i Väst och Kultur i Väst/FilmCloud med extra medel från Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.

Anmäl dig här!