Novemberfestivalen 2017

Kalenderdatum: 
24 nov 2017 till 25 nov 2017

Vi ses i Trollhättan i helgen!

I år kommer Emma Gray Munthe, Ahang Bashi, Axel Palm, Katja Wik, Gorki Glaser Müller och många fler filmare som du vill möta i fredagens mingel sponsrat av FilmCloud och Film i Väst.

Novemberfestivalen är Sveriges självklara mötesplats för unga filmare, talanghungriga producenter och alla andra som vill se vad framtidens stora regissörer har på gång nu. 

HITTA PROGRAMMET HÄR! 

Festivalen utgör en unik årlig möjlighet för filmare och publik att utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser förutom allt detta är festivalen en nationell tävling i kortfilm. Under festivalen kommer vi få vara med om visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter, festligheter och inte minst vid den avslutande prisutdelningen. 

Filmerna, som kvalificerat sig från landets 19 regionala festivaler (där Frame är Västra Götalands regiontävling), tävlar om teknikcheckar, statyetter och olika specialpriser från bland annat Svenska Filminstitutet.

Novemberfestivalen arrangeras av N3 Mötesplats för ung kultur, Trollhättans Stad, med stöd av Svenska Filminstitutet, Västra Götalandsregionen och Folkets Hus Kulturhuset.

 

Novemberfestivalen är en av FilmClouds samarbetspartners och har funnits sedan 1996. Festivalen är en mötesplats för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler, musik och festligheter.