Novemberfestivalen 2015

Kalenderdatum: 
20 nov 2015 till 21 nov 2015

Dags att läsa programmet, dags att köpa biljetter, dags för novemberfestivalen.

Branschmöte för unga filmare i Trollhättan

Till helgen den 20-21 november är det åter dags för Novemberfestivalen, Sveriges självklara årliga mötesplats för unga filmare, talanghungriga producenter och alla andra som vill se vad framtidens stora regissörer har på gång nu. 

Festivalen som i år fyller 20 år är dels en möjlighet att ta del av intressanta workshops, föreläsningar och studiebesök men också en nationell tävling i kortfilm. Filmer som kvalificerat sig från landets 19 regionala festivaler (där Frame är Västra Götalands regiontävling) tävlar om teknikcheckar, statyetter och olika specialpriser från bland annat Svenska Filminstitutet och produktionsbolaget Zentropa.

Programmet

Festivalens program börjar redan klockan 13 på fredagen och sträcker sig långt in på lördagnatten. Om du vill läsa mer om festivalens programpunkter så läs mer på www.novemberfestivalen.se eller www.facebook.com/novemberfestivalen.

Fredagen är den stora seminariedagen och lördagen är då alla filmer visas och den stora tävlingen avgörs.

FilmCloud kommer så klart vara på plats och arrangerar på fredagskvällen sitt sedvanliga mingel för festivalens besökare!

Biljetter

Biljetter till festivalen köper du på www.tickster.se 

 

Novemberfestivalen är en av FilmClouds samarbetspartners och har funnits sedan 1996. Festivalen är en mötesplats för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler, musik och festligheter.