Novemberfestivalen 2014

Kalenderdatum: 
21 nov 2014 till 22 nov 2014

Branschmöte för unga filmare i Trollhättan

21-22 november är det dags för Novemberfestivalen, Sveriges självklara årliga mötesplats för unga filmare, talanghungriga producenter och alla andra som vill se vad framtidens stora regissörer har på gång nu. 

Festivalen är dels en möjlighet att ta del av intressanta workshops, föreläsningar och studiebesök men också en nationell tävling i kortfilm. Filmer som kvalificerat sig från landets 19 regionala festivaler (där Frame är Västra Götalands regiontävling) tävlar om teknikcheckar, statyetter och olika specialpriser från bland annat Svenska Filminstitutet och produktionsbolaget Zentropa. Vinnarna utses av en jury som i år består av Helen Ahlsson (filmkonsulent och producent), Sara Sommerfeld (skådespelare) och Erik Jonsvik (regissör). 

Redan nu har man annonserat flera av festivalens programpunkter, läs mer på www.novemberfestivalen.se och www.facebook.com/novemberfestivalen

FilmCloud kommer så klart vara på plats och arrangerar på fredagskvällen sitt sedvanliga mingel för festivalens besökare!

Biljetter kostar mellan 170-470 kr, läs mer och boka här.

 

Novemberfestivalen är en av FilmClouds samarbetspartners och har funnits sedan 1996. Festivalen är en mötesplats för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler, musik och festligheter.