Novemberfestivalen 2013

Kalenderdatum: 
22 nov 2013 till 23 nov 2013

Novemberfestivalen - Den nationella finalen för ung film.

Hollywood-regissör gästar festivalen.

Bioaktuella "Känn ingen sorg" regisserades av den duon Björn Stein och Måns Mårlind. Tillsammans har de regisserat tv-serier på svt och filmer i Hollywood. Nu gästar Björn Stein Novemberfestivalen i Trollhättan.

22-23 november är det dags för Novemberfestivalen, Sveriges självklara årliga mötesplats för unga filmare, talanghungriga producenter och alla andra som vill se vad framtidens stora regissörer har på gång nu. Boka in datumen i kalendern redan nu! Tävlingsmomentet är en nationell final som följer på 19 regionala deltävlingar. Några av årets gäster samt workshop- och seminariehållare: manusförfattaren och dramaturgen Zara Waldebäck samt regissörerna Björn Stein, Maria Eriksson och Olof Leth. Dessutom: teknikdemonstration, presentation av landets största filmutbildningar, face to face med expertjuryn, filmquiz med QuiZadillas, massa sköna människor och stor galafest med utdelning av årets Novemberstatyetter.

Biljetter kommer säljas via Tickster. Mer information på www.novemberfestivalen.se och www.facebook.com/novemberfestivalen

Mingelbilder från 2012 års festival.

Novemberfestivalen är en del av FilmCloud-nätverket
Festivalen är en mötesplats för alla som älskar film och vill veta mer om vad som händer inom ungt svenskt filmskapande idag. Kortfilmsvisningar varvas med studiebesök, seminarier och workshops med kända filmprofiler, musik och festligheter. Tävlingsmomentet är en nationell final som följer på 19 regionala deltävlingar. T ex; de bästa kortfilmerna från Frame Film Festival kommer med i tävlan på Novemberfestivalen. Tävlingsmomentet är öppet för filmer som är max 15 minuter långa och gjorda av filmare i åldrarna 16-26 år. Läs mer här.