Nordic-Palestinian young filmmaker's workshop

Kalenderdatum: 
22 mar 2018
3 sep 2018 till 17 sep 2018

FilmCloud utlyser en plats på denna fjortondagars filmworkshop i Ramallah.

Under International Young Filmmakers Festival i Ramallah erbjuds en plats på en produktionsworkshop där palestinska och nordiska unga filmare samarbetar i team för att göra film, och utbyta erfarenheter.

Datum: 3 - 17 September 2018

Var: Ramallah, Palestina

Deadline för ansökan: 22 mars 2018

Som deltagare bor du tillsammans med andra filmare i fjorton dagar på en anläggning nära Ramallah. Två mentorer och fyra partnerrepresentanter finns med och är engagerade under vistelsen. Här samarbetar man i små team om att göra film. Fyra filmer produceras från ax till limpa och dessa färdiga filmer kommer avslutningsvis visas på den pågående International Young Filmmakers Festival i Ramallah.

Socialt kommer programmet att innehålla utflykter med kultur- och konstaktiviteter till olika platser i Palestina. Att leva och skapa film ihop kommer naturligtvis skapa öppningar för utbyte av erfarenhet som arrangörerna hoppas leder till positiva kulturella bidrag till den interkulturella dialogen och dessutom långsiktigt skapar möjlighet för samarbete och partnerskap i framtida filmprojekt.

Upplägg: Första dagen plockas du upp på Tel Aviv’s flygplats och efter bussfärd till Ramallah presenterar de nordiska deltagarna sin egna film på City Hall Theatre på festivalens öppningsdag. Här möter de också de palestinska deltagarna. Den andra dagen reser alla gemensamt till lägret där alla deltagare, mentorer och partnerdeltagare kommer att bo de kommande 12 dagarna.

I workshopens första del delas deltagarna upp i fyra grupper och efter en masterclass med en professionell manusförfattare arbetar de med den egna idéutvecklingen och manusprocessen. I andra delen av workshopen kommer deltagarna att fokusera på produktion och redigering här ges en masterclass med en professionell producent/redaktör. Slutligen, på den sista dagen, presenteras de färdiga filmerna på den pågående festivalen i Ramallah.

Vem kan söka: För att söka måste du vara en FilmCloudmedlem mellan 18 och 30 år och boende i Västra Götaland. Du måste ha svensk pass och en hemförsäkring med reseförsäkring. Du som söker måste ha en film som du gjort som regissör, fotograf eller producent. Du måste även ha rätt att visa filmen på festivalen i Ramallah. Du måste kunna tala och skriva på engelska för att kunna delta.

Urval: Som sökande måste du ha en film som du vill och kan visa på festivalen i Ramallah. Du söker deltagarplatsen till denna workshop med den. Vår palestinska partner kommer att förhandsgranska filmerna och göra ett urval. FilmCloud har en deltagarplats på workshopen.

Ansökan: ANSÖK HÄR!

Kostnader: Kostnader för flyg, boende och mat kommer att täckas men du behöver även egna fickpengar. Projektet kommer att tilhandahålla filmutrustning och datorer för filmproduktionen. Egen kamera kan för personligt bildsamlande ändå vara lämpligt.

Boendet: Lägret håller till i The Youth Village.Anläggningen är välutrustad med sovrum, badrum, kök, mötesrum och internet. 

Vill du veta mer?
Kontakt FilmCloud:
Martin Hammar
e-mail: martin.hammar(@)kultirivast.se
Kontakt Palestina:
Anis Barghouti
phone: +970 2 2972104
Kontakt Norge:
Hermann Greuel
Phone: +47 90989370

Workshopen arrangeras i samarbete med Tvibit (Norge), Young Palestinian Filmmakers Association (Palestina), Klippfisk (Färöarna) och Station Next (Danmark). Görs möjlig genom medel från Nordiska Kulturfonden och Nordiska institutet.