NOOMARATON 2018 VISNING

Kalenderdatum: 
12 sep 2018 - 18:00

Noommaratonfilmerna visas på Bio Capitol

Äntligen dax för visning på en riktig biograf. 13 stycken lag gick i mål och får nu se och visa sina fimer på den vita duken. Alla är varmt välkomna till denna öppna föreställning. I publiken sitter domarna Nicolas Kolovos, regissör och Marit Kapla, filmkritiker och före detta konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival, för att välja ut de vinnare som får åka till Filmhuset i Stockholm för att delta i den nationella tävlingen. Dessutom finns ju chansen att vinna publikens pris, så var smart och ta med många vänner om du varit med och gjort en av filmerna.

Välkommen den 12:e december kl 18 till Bio Capitol i Göteborg!

Kriterier på årets NOOMARATON som genomfördes den 1-2 septmber var i år:
Tema: Viskningar och rop
Tre platser: Vid ett monument eller en staty, I en spegel, På en scen
Tre föremål: Röstsedel, Linjal, KnytblusVad: Visning av årets Noomaraton-filmer från Västra Götaland. 

När: 12 september, Kl 18.00 Filmerna börjar visas kl 18:30

Plats: Bio Capitol, Skanstorget 1 i Göteborg

Kostnad: Visningen är öppen för allmänheten och är gratis!

Anmälan: Ingen föranmälan behövs för att komma på visningen

PS: Om du tycker om denna typ av tävling så finns även 48 Hour Film Project.

Noomaraton är Sveriges roligaste filmtävling och äger rum varje år, första helgen i september. Här gör du en film på 24 timmar, i ett lag på max fyra personer. Tävlingen är öppen för alla, oavsett ålder eller profession. Noomaraton pågår samtidigt, i många län och regioner, över hela landet. I Västra Götaland är det Kultur i Väst som arrangerar Noomaraton.
 
Visning och korandet av vinnare
Under den offentliga filmvisningen kommer en ett jurypar att utse vinnarna som får åka till riksfinalen. Bedömningen utgår ifrån hur kreativ man varit och om alla angivna kriterier finns med på ett kreativt och snyggt sätt. De två vinnarlagen får resa, boende i samband med riksfinalen där de två vinnarlagen representerar regionen som sker den 29 september i Stockholm. Dessutom finns det stora publikpriset som innebär att publiken röstar fram ett lag som får en privat filmvisning på biograf med valfri film. Visningen är öppen för allmänheten och är gratis!
 
Riksfinal
Riksfinalen sker på Filmhuset i Stockholm lördagen den 29 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och vandringspris samt ett presentkort på 10 000 kr från Scandinavian Photo.
 

Kontakt

Har du frågor så kontakta Amelia Brorson <amelia.brorson@gmail.com> el 0702-798530

Kultur i Väst arrangerar via Filmkonsulenterna
Hemsida: http://www.kulturivast.se/film-och-rorlig-bild