NOOMARATON 2018

Kalenderdatum: 
1 sep 2018 - 09:00 till 2 sep 2018 - 09:00

NOOMARATON 1–2 SEPTEMBER 2018

 
Noomaraton är Sveriges roligaste filmtävling och äger rum varje år, första helgen i september. Här gör du en film på 24 timmar, i ett lag på max fyra personer. Tävlingen är öppen för alla, oavsett ålder eller profession. Noomaraton pågår samtidigt, i många län och regioner, över hela landet. I Västra Götaland är det Kultur i Väst som arrangerar Noomaraton.
 
Startskottet till Noomaraton sker alltid en lördagsmorgon klockan 9.00, då alla lag får reda på förutsättningarna för årets tävling. Lagen får ett tema, tre platser och tre föremål som måste finnas med i den färdiga fem minuter långa kortfilmen. Det färdiga bidraget måste lämnas in senast 24 timmar efter startskottet, alltså kl 9.00 på söndag morgon. 
 
Alla tävlingsbidragen från Västra Götaland visas den 12 sepember under en regionfinal i Göteborg på Bio Capitol. Här utser en jury två vinnarlag som får representera Västra Götaland på riksfinalen, på Filmhuset i Stockholm. Dessutom delas publikens pris ut, vilket är en privat biografvisning med valfri film.
 
Noomaraton 2018 i Västra Götaland sker 1–2 september. Startskottet till Noomaraton sker på lördag morgon, 1 september kl. 9.00 då man själv ligger startklar och beredd att knappa in adressen www.noomaraton.se för att där få reda på förutsättningarna – årets tema samt de tre platser och föremål som måste finnas med i den färdiga 5 minuter långa kortfilmen, som lämnas in senast 24 timmar senare – alltså söndagen 2 september kl 09.00. 
 
Tävlingen är öppen för alla oavsett ålder.
 
Anmälan
Anmäl dig senast kl 16 fredagen den 31 augusti 2018 via digitalt formulär som du hittar här.
 
Start
Lördagen den 1 september 2018 klockan 09.00. 
Lagen går in på www.noomaraton.se lördag morgon vid tävlingens start klockan 9.00 för att se de hemliga förutsättningarna ( 1 tema, 3 föremål, 3 platser) som utgör ramen för tävlingarna 
 
Målgång och inlämning av tävlingsbidrag
Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00.
Inlämning sker med genom att laget laddar upp sin film och skickar ett bekräftelsemail (med en länk till filmen) till Amelia Brorson <amelia.brorson@gmail.com>
Inlämning
OBS – tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00 på söndag! 
Alla filnamn måste innehålla lagets namn, kom ihåg detta så att ni inte döper filmen till, t.ex ”noomaraton18”.
Länk till den färdiga filmen samt bekräftelse om målgång innan deadline skickas till Amelia Brorson <amelia.brorson@gmail.com> senast kl 09 söndag 2 september.
 
Du kan lämna in din film:
1. genom uppladdning på YouTube. Länk till den färdiga filmen på YouTube skickas. Filmlaget avgör själv om filmen ska laddas upp med YouTube-inställningen ”offentlig” (vem som helst kan se filmen) eller ”olistad” (endast den som har länken till filmen kan se filmen). OBS! Tänk på: Om laget laddar upp på Youtube så är det även uppskattat om laget också laddar upp filmen i bättre kvalitet på någon av de andra molntjänsterna då kvalitén försämras när den visas på stor duk genom Youtube.
2. genom att skicka oss den via sprend.com (max 2 GB)
3. genom att skicka oss den via wetransfer.com (max 2 GB – eller 10 GB med WeTranser Plus)
4. via mega.co.nz (max 50 GB – du måste registrera ett konto! Funkar i webbläsaren Firefox!)
 
Visning och korandet av vinnare
Under den offentliga filmvisningen (bjud gärna med vänner och familj) utses också vinnarna, vilket sker på Bio Capitol onsdagen den 12 september, kvällstid. En jury kommer att utse vinnarna som får åka till riksfinalen. Bedömningen utgår ifrån hur kreativ man varit och om alla kriterier finns med på ett kreativt och snyggt sätt. De två vinnarlagen får resa, boende i samband med riksfinalen där de två vinnarlagen representerar regionen som sker den 29 september i Stockholm. Det stora publikpriset innebär att publiken röstar fram ett lag som får en privat filmvisning på biograf med valfri film. Visningen är öppen för allmänheten och är gratis!
 
Riksfinal
Riksfinalen sker på Filmhuset i Stockholm lördagen den 29 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och vandringspris samt ett presentkort på 10 000 kr från Scandinavian Photo.
 
Regler
Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län.  Läs mer här.www.noomaraton.se
 

Läs FilmCloudartikel om Noomaraton: http://www.filmcloud.se/artiklar/nanxi-trodde-hon-fick-tr%C3%B6stpriset-0

 

2017 år vinnare i Västra Götalandsregionen och nationella Publikpriset

Filmtitel: Hej Tomas
Lag: Lost Pictures

Kontakt

Har du frågor så kontakta Amelia Brorson <amelia.brorson@gmail.com> el 0702-798530

Kultur i Väst arrangerar via Filmkonsulenterna
Hemsida: http://www.kulturivast.se/film-och-rorlig-bild