Narrative VR Lab: Ansök

Kalenderdatum: 
27 jan 2019

Nu öppnar ansökan till Narrative VR Lab!

Vill du berätta historier i VR? Då har du hittat rätt! Nu kan du skriva in dig själv i historieböckerna genom att utveckla ditt narrativa verk inom ramen för denna satsning.

Nu startar andra omgången av projektet Narrative VR Lab, ett projekt som drivs av Visual Arena med Kultur i Väst/FilmCloud som partner; där vi undersöker de narrativa möjligheterna i XR och testar nya sätt att nå ut till publiken.
Deadline för din ansökan är den 27/1 2019.

I denna omgång kommer tre utvalda projekt ges stöd att utveckla sina narrativa XR-verk. Målet är att de projekt som väljs ut ska få möjlighet att utveckla sin idé till en pilot som kan användas för att tas vidare till full produktion. Stödet består av handledning, teknik, studiotid och en mindre summa pengar och du får i projektet tillgång till Visual Arenas kunskap, erfarenhet och nätverk, samt teknikstöd för 360-graders och VR produktion.

Genom projektet Narrative VR Lab kommer Visual Arena även jobba för att öka branschens kunskap om narrative XR (Xtended Reality) genom seminarier, nätverk och workshops. Projektet kommer också att följa utvecklingen för hur XR kan upplevas i grupp bl.a genom samarbetet med Biograf Aftontjärnan.

Deadline: 27 januari 2019

 ANSÖK OCH LÄS MER HÄR!

Om

Gorki Glaser-Müller, projektledare på Narrative VR Lab. - Vi hoppas på att få in en stor bredd på ansökningarna som kommer in. Vi söker verk från alla slag av ideskapare, idéer som kan komma från allt från filmare, spelutvecklare och andra tekniskt inriktade personer, till konstnärer, scenkonstnärer, författare etc. Huvudsaken är att man har en stark berättelse man vill berätta, med konstnärlig höjd där det narrativa möter tekniskt innovation.

 

 

Parter och finansiering: Projektet genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med Kultur i Väst, Film Cloud, Kultur i Halland samt initiativtagarna Gothenburg Film Studios och Film&TV vid Lindholmen Science Park. Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Göteborg Stad.