Movie Magic Scheduling på Kulturakademin

Kalenderdatum: 
3 maj 2018

Movie Magic Scheduling för realityserier och dokumentärer

Kursbeskrivning: Movie Magic Scheduling (MMS) är ett av film- och dramaproduktionens viktigaste verktyg i planeringsarbetet. Under den här tvådagarskursen går vi igenom grunderna och ser hur man kan använda programmet i andra genrer, till exempel realityserier och dokumentärer. Med stor framgång har till exempel SVT Umeå börjat använda MMS i sina olika produktioner som ej av tradition är film och drama. Ta med ett synopsis eller en idé som du kan arbeta med.

Läs mer om upplägget här.

När: 22-23 maj 2018 kl. 9.00-16.00

Målgrupp: Produktionsledare, dokumentärfilmare, redaktörer, producenter som har erfarenhet av dokumentärer och/eller reality och vill lära sig att använda MMS för bättre planering och översikt.

Förkunskaper: Att du motsvarar Kulturakademins antagningskriterier. Läs mer här

Språk: Svenska

Sista anmälningsdag: 1 maj 2018

Var: ABF, Järntorget 8, Göteborg

Anmälan och läs mer på https://www.kulturakademin.com/

Om kursledarna

Lis Svensson Brandberg började 1977 på Sveriges Television som rekvisitör, scenograf, FAD, regiassistent, producent och produktionsledare. Hon har även jobbat med Produktions-bolaget Anagram Film och TV.Ett urval av produktioner: Hem till Byn (FAD), Det skapande rummet, Tre damer på gym, Ingångar (producent), Hinsehäxan, Molanders, Viva Hate (produktionsledare).
Lis har också utvecklat och anpassat MMS till bland annat Umeås produktioner Hemtjänsten och Arbetsförmedlingen.

Ylva Jonsson Sarri jobbar sedan 1997 på SVT. Hon har varit nyhetsuppläsare, nyhetsreporter, researcher på allmän tv, inslagsproducent, redaktör, programledare, producent, projektledare och är nu programutvecklare i alla genrer. 
Ylva har med stor framgång använt sig av MMS i realityserierna ”Hemtjänsten” och ”Arbetsförmedlingen”  i Umeå. 

 

Anmälan görs på www.kulturakademin.com

Kulturakademins aktiviteter är kostnadsfria och bedrivs med stöd från Kulturnämnden och Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland.