Mixed Minds: Niki Tsappos och Fanni Metelius

Kalenderdatum: 
3 maj 2018 - 18:00

Mixed Minds Konstnärssnack

Dags igen för Mixed Minds Konstnärssnack, den här gången med Niki Tsappos och Fanni Metelius. Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare.

Hur är det med Niki Tsappos och Fanni Metelius – hur ser deras processer ut?  Vad får dem att våga utmana sig själva? Och hur förhåller de sig till Bergmans mytomspunna konstnärsångest, hans filmer och den existentiella tematik han ofta brottades med?  Har detta någon som helst relevans eller avstamp för den nya svenska unga kulturscenen? Och vad är deras relation till bilden av Sverige?
Kom och fika, diskutera, dras med i samtal, få inspiration och kanske nya kollegor! Tanken är att du ska känna dig extra peppad av kvällen oavsett om du idag jobbar med dans och scenkonst, film, musik, litteratur eller något helt annat. Samtalsledare är Sanjin Pejkovic, filmvetare, forskare och filmkritiker.

Datum och tid: 3 maj kl 18–20

Plats: Foajétrappan, Folkteatern, Göteborg 

Kostnad: Kostnadsfritt arrangemang, begränsat med platser. Se mer om anmälan och ångerrätt nedan.

Anmälan: Försäkra dig om en plats genom att boka via digitalt formulär.

Om

Streetdansaren Niki Tsappos skrev historia när hon tillsammans med Martha Nabwire kammade hem förstapriset i den stora streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. De blev de första kvinnorna som någonsin vunnit ett världsmästerskap inom genren. I dokumentären ”Martha och Niki” som vann flera priser på Guldbaggen 2017 fick man följa deras kamp som tog dem till toppen. I dag är Niki en etablerad och respekterad streetdansare.
Fanni Metelius är regissören, skådespelerskan och auteuren som gjort en rad kortfilmer där hon ofta utforskar kvinnorollen och utmanar våra fördomar. Hon gestaltar alltid sina egna karaktärer. Hon spelade också ”Fanny” i Ruben Östlunds ”Turist” vilket hon blev Guldbaggenominerad för 2015. Nu är hon aktuell med sin långfilmsdebut Hjärtat, där hon också spelar huvudrollen, filmen har fått lysande recensioner.