Mixed Minds med Amanda Werne och Johannes Nyholm

Kalenderdatum: 
11 okt 2017 - 18:00

Samtal om konstnärliga processer med musikern Slowgold/Amanda Werne och regissören Johannes Nyholm

I ett samtal med Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl delar musikern Slowgold/Amanda Werne och regissören Johannes Nyholm med sig av tankar kring identitet, konstnärliga processer och de svårigheter man möter både hos omvärlden och i sig själv.

Mixed Minds tema under året är skav – den kreativa kraften som bubblar, drar sig undan, skapar mellanrum, skaver och ger sig till känna genom nya uttryck. 

Kom och fika, diskutera, dras med i samtal, få inspiration och kanske nya kollegor! Tanken är att du ska känna dig extra peppad av kvällen oavsett om du idag jobbar med dans och scenkonst, film, musik, litteratur eller något helt annat.

Slowgold/Amanda Werne slår just nu igenom stort. Med mängder av spelningar, tre album och flera intressanta samarbeten med stora stjärnor har hon synts allt oftare i medierna som hyllar hennes drömska och vackra musik. Särskilts har hon hyllats för samarbetet med Freddie Wadling, då hon uppträdde med honom live på hans sista spelningar och sjunger på hans sista skiva. Amanda håller precis på att spela in sitt nästa album.

Johannes Nyholm är en originell regissör som skapar egensinniga universum som innehåller lika mycket komik som tragik. För den stora allmänheten slog han igenom med kortfilmen Las Palmas, där hans egen bebis spelar fylletant som går bärsärkagång i en bar i Spanien. Den har i dag närmare 20 miljoner visningar på YouTube. Tidigare i år vann Johannes totalt tre Guldbaggar – bästa film, bästa mask och bästa manus för långfilmsdebuten Jätten, som hyllades av kritikerkåren. Johannes är just nu mitt uppe i sin nästa film.

När: 11 oktober kl 18.30 (insläpp kl. 18.00)

Var: Foajén, Folkteatern, Göteborg

Anmälan: Fri entré, men anmäl dig gärna här

Kultur i Västs sida

Folkteaterns sida

Folkteatern i samarbete med Kultur i Väst