Masterclass: Linda Aronson på Västsvenska Filmdagarna

Kalenderdatum: 
13 okt 2016 - 13:00 till 15:00

Creating the Binge: Using nonlinear story arcs in TV serials.  

De senaste fem åren har det producerats TV-serier skrivna för att rymma och uppmuntra maratontittningar där publiken ser flera avsnitt eller rentav hela säsonger efter varandra. Oavsett ämne är dessa serie fulla av smarta men trovärdiga vändningar (särskilt i slutet av varje episod). Hur hanterar man som författare dessa twist efter twist efter twist? Vi behöver nya verktyg och infallsvinklar en del av dem har Linda Aronson redan skapat.

Linda Aronson är en av de mest eftertraktade manuskonsulterna på den internationella scenen. Hennes specialområde är hur vi kan skapa filmer och TV-drama med hjälp av multipla storylines, icke-linjärt berättande och liknande komplexa strukturer som till exempel återfinns i filmer som Pulp Fiction, Memento, 21 gram och Spring Lola.

Tid: 13 oktober 13:00-15:00

Plats: Gothenburg Studios, Lindholmen

ANMÄL DIG HÄR!

Linda Aronson är en brittisk manusförfattare och manuskonsulent som skrivit för film, TV och teater samt fack-och skönlitteratur. I början av 2000-talet kom hon ut med boken Screenwriting updated, den första manushandledning som fokuserade på parallellt berättande. 2010 kom The 21st century screenplay som används flitigt på manusutbildningar över hela världen. Linda Aronson har tidigare arbetat som konsult och dramaturg på de svenska filmerna Simon och ekarna och För kärleken

Programpunkten sker i samarbete med Wift Västra. Fler programpunkter på Västsvenska Filmdagarna hittar du här.