Statusmeddelande

Submissions for this form are closed.

Masterclass i personregi

Kalenderdatum: 
22 apr 2019

 

Regissören Marcus Carlsson är för närvarande aktuell på Göteborgs stadsteater med föreställningen Shirins vargar och med sin tredje långfilm Biodlaren med Adam Lundgren.

I denna masterclass berättar han om arbetet med skådespelare. Han kommer att visa klipp från sina tidigare filmer och från sina långfilmer Kärlek & vilja och Din barndom ska aldrig dö. Marcus berättar hur han lägger upp en inspelningsdag, ger tips på övningar och pratar om hur han repeterar med sina skådespelare. Vilka fällor förbereder man sig för och hur kan ett regimanus se ut? Hur kan vi skapa stämningar på plats och med vilka medel? 

Marcus kommer även visa hur han ger regi åt två skådespelare och hur han jobbar nära med dom. Fokuset ligger på mötet mellan skådespelare och regissör.

När: 29 april klockan 10-16.

Var: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4 i Göteborg.

Vem: Vi har ett begränsat antal platser. Vi kommer göra ett urval och priotera dem med en film i utveckling med planerad inspelning.  Alla kan söka men vi prioriterar medlemmar i FilmCloud, boende i Västra Götaland mellan 18 och 30 år.

Ansökan: Ansök i nedanstående formulär.

Deadline: Ansök senast 22 april. 

Marcus Carlsson är regissör och examinerad från Filmhögskolan i Göteborg. Han har arbetat med skådespelare under många år inom film och teater. Hans examensarbete blev långfilmen, Din barndom ska aldrig dö som bl.a vann Kulturnyheternas alternativa bagge. 2014 nominerades hans kortfilm Dirtbags till Startsladden och vann publikens pris. Nu är han inne i efterarbetet av sin nya film Kärlek & Vilja. Han är även deltagare i STHLM Debut med projektet Biodlaren.

 

 

 

Ansök i detta formulär