Lofoten Docs Dokumentärt Talangläger

Kalenderdatum: 
9 apr 2018
5 jul 2018 till 19 jul 2018

Gör en dokumentär på Lofoten, Norge!

Read in English.

Lofoten Docs workshop riktar sig till unga filmskapare från 18-30 år som vill utforska korta dokumentärer. Som en del av ett internationellt team ska du göra en kortdokumentär, från ax till limpa på 14 dagar.

Professionella filmskapare och lärare jobbar som metorer och stödjer er process. Workshopen äger rum i Lofoten, Norge, långt ovanför polcirkeln, där midnattssolen ger det unika 24-timmarsljuset. Området är annars glesbefolket, med små fiskebyar. Du som filmskapare uppmanas att utforska den sociala miljön i Lofoten från perspektiv "förändring" och hitta historier som tematiskt berör historia v / s nutid eller framtid, unga v / s gamla, lokala v / s globala. Att utforska kopplingar mellan människor och miljö, för att se vad som håller kvar, eller får dem att lämna.

Deltagarna kommer från norra Norge och från The Screen Talent Europe-partnernätverket. Så du kanske hamnar i en filmteam med deltagare från Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Irland eller Färöarna.

Sista ansökningsdag är 9 april.

Datum: 5: e juli till 19:e juli 2018

Vem kan ansöka: Du har gjort en eller två korta eller längre dokumentärer, men du är inte ännu professionell. Filmare som bor i Västra Götaland mellan 18 och 30 år kan ansöka. Hittar du den här sidan och du inte bor i Västra Götaland kan du se om det finns en organisation nära dig som är ansluten till nätverket och läsa mer om Screen Talent Europe här.

 

Ansökan: ANSÖK HÄR!

Språk under workshop: engelska

Innehåll

05.07.18: Ankomst Kabelvåg (Bor på Lofoten Vandrarhem Kabelvåg)

06.07.18 - 09.07.18: Workshop, research, idéutveckling och ett öppet seminarium.

10.07.18 - 13.07.18: research och produktion

14.07.18 - 17.07.18: redigering

18.07.18 - 19.07.18: Presentation Hej då! och avfärld

De första 4 dagarna kommer att innhålla inspiration, diskussioner och idéutveckling samt att undersöka Lofoten och lära känna området och varandra. Vi kommer också att be deltagarna göra en del research på Lofoten och området i förväg. Det kommer att bildas fyra grupper som gör sina korta dokumentärer, med tre deltagare i varje grupp.

Som deltagare måste du göra reflektion över din vistelse och skriva en kort personlig sumering av dina erfarenhet från Lofoten och workshopen.

Kostnader: Workshopen är gratis. Workshopen finansieras genom samarbete med regionalfonden NNFS (Nordnorsk Filmsenter), Tvibit, Screen Talent Europe och en deltagaravgift samt flygresekostnader som betalas av FilmCloud. Du kan förvänta dig att få kostnader för fickpengar och mat.

Workshop ledare

Hans Eirik Voktor kommer att vara med talangerna för den första veckan, han kommer att driva de dagliga uppföljnings- och diskussionsgrupperna med deltagarna. Voktor arbetar som lärare vid universitetet i Stavanger, där han undervisar: Storytelling, dokumentär- och tv-produktion.

Redigeringsverkstaden kommer att ledas av Anniken Hoel. Hoel är en norsk författare, regissör och fotograf. Hon studerade film i Danmark och i Prag. Har filmat och regisserat dokumentärer i Mellanöstern, Indien, USA och Europa. Hon delar sin tid mellan Berlin och hennes hemstad Tromsø, där hon driver sitt produktionsbolag Manifestofilm.

Stian Andreassen och Tonje Ness Meinhardt från The Tvibit Youth Film Center kommer också att finnas med för att samordna och hjälpa till med tekniska frågor och utmaningar.

Tvibit Youth Film Center är facilitator för detta projekt, och du kan kontakta Tonje Ness Meinhardt om du har frågor. tonje.ness.meinhardt@tromso.kommune.no. Telefon: 77 69 78 69 Filmveksthuset Tvibit, Tromsø

Ställ även frågor om ansökan till martin.hammar(@)kulturivast.se

Workshopen möjliggörs genom samarbete med regionalfonden NNFS (Nordnorsk Filmsenter), Tvibit, Screen Talent Europe & Partners och medel från Nordiska ministerrådet.